Харадинај ће кад-тад одговарати

Директор Канцеларије за Косово и Метохије Марко Ђурић изјавио је данас да ратни злочини не застаријевају и да ће Рамуш Харадинај и остали одговорни за њих кад-тад одговарати.

Србија 26.07.2019 | 10:23
Харадинај ће кад-тад одговарати
"Као што су се претходна два или три пута са том ствари проиграли само да се покаже да има процеса против Албанаца, а на крају нико не буде осуђен. Не заборавите да је тај суд основан као суд непризнате државе Косово који је само физички измештен у Холандију", казао је Ђурић током гостовања на РТС.

Он је истакао да је предвиђено ће се премијер Косова у оставци Рамуш Харадинај врати из Хага за недјељу дана.

"Премало говоримо о свему томе, оно што људи треба да знају јесте да се Рамуш Харадинај и остали терористи налазе на међународним потерницама управо захваљујући деловању Србије. Због тога их приводе широм света када државе одлуче да се озбиљно томе посвете", рекао је Ђурић.

Ђурић је казао да су Срби на Косову добили мудар савјет да се држе по страни док траје "обрачун политичких представника Албанаца" и да је потребно да се сви посвете побољшању живота кроз 149 пројеката подршке у оквиру плана предсједника Србије Александра Вучића и Владе Србије.

"Политичке размирице нису нешто што ми можемо да решимо, осим да себи нанесемо штету тиме што ћемо додатно подјарити једну шовинистичку мржњу", казао је Ђурић и додао да је на Косову на дјелу "вишегодишња антисрпска хистерија".

Он је истакао да највиши представници Европске уније сугеришу да Приштина треба да укине таксе, а да је и порука Србије иста.

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зв

27.07.2019 06:35

Мозда за 50 година. Како би било да ви несто урадите по том питању умјесто сто само млатите како да вас се не тице. Рекао би цовјек да си возац таксија а не високо позициониран дрзави функционер...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рашо

27.07.2019 06:56

Он зна само добро да аплаудира и зато је добро плаћен а нешто предузимати морају други.