LE: Partizan jedva slomio uporne Velšane!

Volej Šćekića probio "bunker" za mirniji revanš Partizana! Fudbaleri Partizana savladali su Konahs Ki Nomadse 1:0 (0:0) na gostovanju u Velsu u prvom meču II kola kvalifikacija za Ligu Evrope.  Partizanu "samo" 1:0! Da li je revanš formalnost? "Parni valjak" pobedio Konahs Ki u Rilu. Revanš u Beogradu bi trebalo da bude formalnost za srpskog osvajača Kupa.  Partizan ne zna ragbi, ali fudbal igra mnogo bolje od neukih Velšana! Šćekić doneo zasluženu pobedu.  Crno-beli dobro odigrali, ali su su mučili da načnu nedoraslog rivala.

Fudbal 25.07.2019 | 21:42
LE: Partizan jedva slomio uporne Velšane!
Crno-beli su do minimalne pobede na svom evropskom debiju ove sezone stigli golom Aleksandara Šćekića iz volej udarca u 62. minutu.

Partizan je dominirao u Rilu, ali je teško dolazio do gola Nomada koji sve vreme igrali klasični "bunker" sa osmoricom igrača oko kaznenog prostora.

Tim Sava Miloševića je nosio raspoloženi tandem Tošić-Suma, koji je međusobnom kombinacijom prvi zapretio domaćinu.

Dobro su ih pratili bekovi Urošević i Miletić, te zadnji vezni Šćekić i Zdjelar, ali su najistureniji Sadik i kasnije njegova zamena Ožegović bili potpuno odsečeni od igre među mnogobrojnim defanzivcima Nomada.

"Tukli" su crno-beli sa svih strana, šutirali sa distance, centrirali sa obe strane, imali desetak kornera, ali su Velšani odolevali.

S druge strane, domaćin je povremeno pretio iz kontranapada, ali nije bilo većih opasnosi po gol Vladimira Stojkovića, koji je ipak uspeo da dobije žuti karton zbog burne reakcije nakon kontakta sa kapitenom Konahs Kija.

Konačno, pola sata pre kraja Partizan konačno probija "bunker" domaćina. Urošević se izborio za centaršut sa leve strane, tražio je Ožegovića koji je dobro skočio ali nije uspeo da šutira glavom pored svog čuvara.

Lopta ipak pada na savršeno mesto, ispred Aleksandra Šćekića na ivici kaznenog prostora, a crnogorski reprezentativac sjajnim volej udarcem trese mrežu Velšana.

Crno-beli su kontrolisali ritam do kraja meča, čekali da im se ukaže nova prilika za gol, ali je ostalo 1:0 što će verovatno biti dovoljno za miran revanš u Beogradu.

Igrači Konahs Kija su pokazali sjajnu želju, strast i požrtvovanje, ali očigledno je da nemaju kvalitet da konkretno zaprete Partizanu.

Ipak, njihova pobeda u Škotskoj pre nedelju dana je dovoljno upozorenje za oprez crno-belih. Revanš meča između Partizana i Konahs Ki Nomadsa je na programu sledećeg četvrtka u Humskoj 1.

Bolji tim iz ovog dvomeča će u III kolu da igra sa pobednikom okršaja između Matatijespor i Olimpije, koji su remizirali 2:2 u prvom susretu u Turskoj.

U međuvremenu, drugi srpski predstavnik Čukarički je izborio odličnih 0:0 protiv Moldea na g ostovanju u Norveškoj, pa ima veliku priliku da na Banovom brdu izbori III kolo kvalifikacija.



Konahs Ki – Partizan 0:1 (0:0)!

To je rezultat koji crno-belima poprilično dozvoljava mirnih sedam dana za dodatne pripreme i gotovo garantuje prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbaleri Partizana su u Rilu potvrdili daleko veći kvalitet u odnosu na pregrube igrače Konahs Kija, koji su zbog nepažnje i oštrine mogli da dovedu do povreda, nepotrebnih incidenata, ali i isključenja na obe strane. Na sreću, ništa od toga se nije dogodilo.

Za ubedljiviju pobedu"parnom valjku" je nedostajala koncentracija u završnici akcija. Brojne prilike ostale su neiskorišćenje, a vrlo dobar bio je i golmana "Nomada" Luis Bras.

Zanimljivo da domaćin za 90 minuta nije uputio nijedan šut ka golu Partizana, ali je u poslednjim trenucima meča pokazao da zna da bude opasan, čak mu je i malo falilo da lopta uz dosta sreće završi u mreži srpskog tima.

Trenutak odluke odigrao se u 62. minutu. Strelac je bio Aleksandar Šćekić! 

Veći deo posla na levoj strani završio je Slobodan Urošević, posle centaršuta beka crno-belih, lopta se od Ognjena Ožegovića odbila na ivicu kazenog prostora, gde ju je Šćekić pokupio i iz prve smestio u mrežu Konahs Kija.

Dobre prilike pre pogotka propustili su Zoran Tošić, Umar Sadik, Strahinja Pavlović, Đorđe Ivanović…

Beograđani u svakom slučaju moraju da budu oprezni, jer je i Kilmarnok pobedio u Rilu 2:1, a onda posle sedam dana završio takmičenje, nakon provorazredne senzacije Velšana.

Revanš meč igra se 1. avgusta od 21 sat na stadionu Partizana.

Nije ni čudo što je Velšanima ragbi najpopularniji sport. Čak i fudbal igraju sa primesama ovog grubog sporta.

Partizan nije umeo da igra ragbi, ali jeste fudbal i na mahove je pokazivao velškom Konahsu kako se igra ova igra. Crno-beli su na evropskoj premijeri startovali pobedom od 1:0 u Rilu nad nedoraslim Konahsom i praktično obezbedili plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Revanš u Humskoj bi trebalo da bude formalnost, ali i prilika da se neukim Velšanima nekom goleadom naplate svi večerašnji prljavi potezi zbog kojih normalan fudbal u većem delu meča nije mogao da se igra.

A hteo je Partizan da ga igra. I pokušavao. Često i uspevao uprkos gruboj igri i prljavim trikovima ratobornih domaćih fudbalera. Od početka meča je ovde bilo jasno ko su amateri, a ko profesionalci.

Partizan je  od prvog minuta krenuo ka golu i pobedi. Želeli su crno-beli da što ranijim golom preuzmu kontrolu nad utakmicom i uvedu je u tok kakav njima odgovara. Što im je uspelo samo na početku kada su nabili Velšane pred njihov gol. Pas igrom i dobrim protokom lopte, Partizan je imao igru za vođstvo. Uspevao je  da izgradi neke akcije, ali su domaći sekli agresvinim pristupom i grubim faulovima.

Tošić je prvi zapretio. Potom je domaći golman slabo ispucao loptu i častio Sadika koji je ušao u sjajnu šansu, ali je traljavim šutem pokazao da mu realizacija nije jača stvar u igri. Sve ostalo je Sadik dobro radio. Kao kada je u 19. minutu sjajano sam prošao, asistirao Strahinji Pavloviću, a ovaj iz sjajne šanse iskosa pogodio golmana Brasa u nogu.

Upravo je Strahinja Pavlović bio najveće iznenađenje u timu Partizana. Ne zbog prisustva u prvoj postavi, već zbog uloge na terenu. Često je Partizanov mladi štoper „visio“ u napadu i pred golom domaćih. Očigledna je bila namera Sava Miloševića da sa Pavlovićem kao „iks“ faktorom u napadu, poremeti koncepciju Velšana. Kao ono kada Barsa juri rezultat pa Pike ode napred... Tako je i Pavlović u nekoliko navrata izazivao paniku pred golom Konahsa. Tako je i došao u tu pomenutu šansu koja je bila najblja za Partizan u prvom poluvremenu. I jedini šut koji je išao uokvir gola. A mnogo opasnih pokušaja je zujalo oko okvira gola domaćina.

Partizan je nadigrao Konahs u prvom poluvremenu, ali je na veliki odmor otišao frustriran promašajima i batinama koje je dobio od agresivnih Velšana. Doduše, i sam je kriv što je dozvolio protivniku da ga uvuče u takav stil igre i samim tim ga dekoncentriše i unervozi u završnici.

Nastavio je Partizan da napada i u drugom poluvremenu. Ređale su se šanse pred golom Velšana. Ivanović je propustio dobru, pa Ožegović koji je zamernio Sadika, pa Zdjelar koji je tukao direktno u golmana... I konačno, u 62. minutu, onaj od kojeg se najmanje očekivalo je poslao loptu u mrežu Velšana. Aleksandar Šćekić je uhvatio volej na ivici kaznenog prostora posle centaršuta Tošića i igranja glavom Ožegovića. Pitanje je da li je Ožegovič hteo baš tako da asistira, ali Šćekić je sve to pozlatio. 

Nastavio je Partizan i posle vođstva da igra bolje. Tošić i Ožegović su pretili, ali nije viđen i drugi gol u mreži Konahsa. Na kraju su Velšani krenuli stihijski napred u nadoknadi vremena i nadali se da iz prekida mogu do izjednačenja. Bila je jedna nezgodna situacija pred golom Stojkovića, ali je Partizan bez mnogo panike zadržao prednost i obezbedio miran revanš u Humskoj.

Konahs je u prvom kolu uspeao da u Kilmarnoku nadokandi poraz iz prvog meča na svom terenu, ali protiv Partizana to neće biti moguće. Makar sa ovakvom igrom. Razlika u klasi je očigledna i Partizan na svom terenu treba samo da potvrdi prolaz i da eventualnom efikasnijom partijm napumpa samopouzdanje za ozbiljnije utakmice. 

KONAHS KI - PARTIZAN 0:1 (0:0)
/Šćekić 62/

Stadion: Bel Vu (Ril). Gledalaca: 1.000. Sudija: Mihal Očenaš (Slovačka)

Konahs (4-5-1): Bras - Dizni, Horan, Holms, Roberts - Pul, Oven, Vajld, Moris, Vulfi - Insal (od 73. Farkuharson)

Partizan (4-2-3-1): Stojković - N. R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Tošić, Suma, Ivanović (od 73. Stevanović) - Sadik (od 46. Ožegović)

Rezultati 2. kola:

/glavna staza/

Gabala (Azerbejdžan) - Dinamo Tbilisi (Gruzija) 0:2
Pjunik (Jermenija) - Jablonec (Češka) 2:1
Ventspils (Letonija) - Gzira (Malta) 4:0
AEK Larnaka (Kipar) - Levski Sofija (Bugarska) 3:0
Utreht (Holandija) - Zrinjski (BiH) 1:1
Čikura (Gruzija) - Aberdin (Škotska) 1:1
Honved (Mađarska) - Univerzitatea (Rumunija) 0:0
Hagesund (Norveška) - Šturm Grac (Austrija) 2:0
Lehija (Poljska) - Brondbi (Danska) 2:1
Molde (Norveška) - Čukarički (Srbija) 0:0
Arsenal Tula (Rusija) - Nefči Baku (Azerbejdžan) 0:1
Malatijaspor (Turska) - Olimpija Ljubljana (Slovenija) 2:2
Mlada Boleslav (Češka) - Ordabasi (Kazahstan) 1:1
Flora (Estonija) - Ajntraht Frankfurt (Nemačka) 1:2
Alaškert (Jermenija) - FCSB (Rumunija) 0:3
Šahtjor Soligorsk (Belorusija) - Esbjerg (Danska) 2:0
CSKA Sofija (Bugarska) - Osijek (Hrvatska) 1:0
Hapoel Ber Ševa (Izrael) - Kairat (Kazahstan) 2:0
Lokomotiva Plovdiv (Bugarska) - Spartak Trnava (Slovačka) 2:0
Konas Ki (Vels) - Partizan (Srbija) 0:1
Norčeping (Švedska) - Lepaja (Letonija) 20.00
Fehervar (Mađarska) - Vaduz (Lihtenštajn) 20.00
Lucern (Švajcarska) - Ki Klaksvik (Farska Ostrva) 20.15
Gent (Belgija) - Vitorul (Rumunija) 20.30
Dunajska Streda (Slovačka) - Atromitos (Grčka) 20.30
Aris (Grčka) - AEL Limasol (Kipar) 20.30
Ženes Eš (Luksemburg) - Vitorija Gimaraeš (Portugal) 20.30
AZ Alkmar (Holandija) - Haken (Švedska) 20.30
Domžale (Slovenija) - Malme (Švedska) 20.45
Rendžers (Škotska) - Progres (Luksemburg) 20.45
Budućnost (Crna Gora) - Zorja (Ukrajina) 20.45
Strazbur (Francuska) - Makabi Haifa (Izrael) 20.45
Vulverhempton (Engleska) - Krusejders (S. Irska) 20.45
Torino (Italija) - Debrecin (Mađarska) 21.00
Legija Varšava (Poljska) - KuPS (Finska) 21.00
Espanjol (Španija) - Stjarnan (Island) 21.00
Šamrok Rovers (Rep. Irska) - Apolon (Kipar) 21.00

/staza šampiona/

Partizani (Albanija) - Šerif (Moldavija) 0:1

Pjast (Poljska) - Riga (Letonija) 20.00
Valur (Island) - Ludogorec (Bugarska) 21.00

Odigrano u sredu

Slovan Bratislava (Slovačka) - Feronikel ("Kosovo") 2:1
BATE Borisov - Rozenborg 2:1

Odigrano u utorak

Ararat (Jermenija) - Linkoln (Gibraltar) 2:0
Toršavn (Farska Ostrva) - Linfild (Sev. Irska) 2:2
Škendija (S. Makedonija) - Didelanž (Luksemburg) 1:2
Santa Koloma (Antora) - Astana (Kazashtan) 0:0
Tre Pene (San Marino) - Suduva (Litvanija) 0:5

Sarajavo (BiH) ide direktno u 3. kolo.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar