TVRDI: On nema veze sa ubistvom

Aldin Lejlić, advokat Nedeljka Lizdeka, tvrdi da njegov branjenik nije pristao na saradnju s istražnim organima u predmetu ubistva sarajevskih policajaca.

Bosna i Hercegovina 22.07.2019 | 21:22
TVRDI: On nema veze sa ubistvom
Lizdek je jedan od osumnjičenih za krađu automobila golf 5 na Trebeviću 2018. godine, a Lejlić tvrdi da on u predmetu "Trebević" ni protiv koga nije dao nikakvu izjavu.

"U sporazumu koji je potpisao nije obavezan da svjedoči ni protiv koga u tom predmetu, niti protiv bilo koga drugog u bilo kojem drugom predmetu. On će odgovarati za ono što je uradio vezano za akciju 'Trebević' odnosno vezano za golf 5. A što se tiče predmeta ubistva policajaca, nije istina da je Lizdek pritisnut ikakvim dokazima. On se u tom predmetu isključivo branio šutnjom. On nije svjedočio ni protiv koga, jer nema nikakva saznanja u tom predmetu budući da apsolutno nije umiješan u bilo koji aspekt tog predmeta", rekao je Lejlić.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je u februaru optužnicu Tužilaštva KS protiv Nebojše Marinkovića, Lizdeka, Cicovića i Miloša Pavlovića zbog krivičnog djela razbojništva.

Reagovao je i Aleksandar Remić, advokat Nebojše Marinkovića, koji tvrdi da nema povezanosti Marinkovića sa slučajem ubistva policajaca.

"Nebojša Marinković uhapšen je tri dana prije ubistva policajaca i nemoguće je da on ima neke veze s tim. Od tada pa sve do danas je u pritvoru", kazao je Remić.

Takođe, advokat Đorđa Cicovića kontaktirao je redakciju portala "Klix.ba" i demantovao vijest.

"Obzirom na činjenicu da u dosadašnjem toku postupka u akciji Trebević Đorđe Cicović nije bio pomenut u bilo kojem kontekstu u vezi s ubistvom policajaca, oštro demantujemo sve informacije koje je portal Klix.ba objavio", rekao je advokat Kočo.

Ranije u toku dana, pomenuti portal je objavio informaciju da je Lizdek istražnim organima otkrio bitne detalje o ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

(Klix.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sumnjam

23.07.2019 12:52

Da kradu auta, kradu, da ubiju nekoga iz svojih krugova zbog raznih sukoba moguce, ali nisu toliko glupi da uniste sebe ubistvom policajaca zbog kradje nekog auta. To je prije moguce da je povezano sa narkoticima i velikiim novcem, jer kako se pisalo u javnosti profesionalno odradjeno.

ODGOVORITE