Doveli ga za 10.000.000 i poslali da igra četvrtu ligu?!

Čudna sudbina napadača Volfzburga. . .

Fudbal 21.07.2019 | 08:00
Doveli ga za 10.000.000 i poslali da igra četvrtu ligu?!
U Renu je baš obećavao. Dao je 18, namestio 15 golova u izuzetno zahtevnoj Ligi 1, činilo se da bi mogao nešto slično da ponovi na bundesligšakim terenima, opkladili su se na njega i čelnici Volfzburga, ali su definitivno pogrešili kad su doveli Pol Žorža Ntepa.

Pokazuje to i poslednja informacija vezana za status 26-godišnjeg špica, pošto ga je uprava Vukova izbacila iz takmičarskog pogona i naredila mu da trenira za U23 timom, koji se takmiči u Četvrtoj ligi Nemačke. Sa prvim timom je, definitivno, završio, pošto su trerner Oliver Glazner i sportski direktor JorgŠmatke izgubili poverenje u momka plaćenog nešto malo manje od 10.000.000 evra, pre dve i po godine.

U međuvremenu Ntep ni da opepeli u Volfzburgu. Odigrao je u pomenutom peirodu tek 19 utakmica i nijednom nije pogodio cilj. A samo tri asistencije za čoveka koji godišnje zarađuje 4.000.000 evra preskorman su učinak. Ionako se Vukovima vraća, posle operacije, Danijel Ginček, nemaju potrebu da čekaju Pola Žorža, pogotovo što je ovaj pravio probleme i van terena. Klub u zvaničnoj izjavi ne konkretuje šta je tačno po sredi, ali nije teško zaključiti da je kršio disciplinu.

„Verujemo da je prebacivanje Ntepa, da trenira sa mladim timom, najbolja opcija za sve strane. Koristiće i njemu da ostane u ritmu“, pojasnio je direktor Šmatke.

Pre Volfzburga Pol Žorž Ntep igrao je za Sent Etjen, Okser i Ren. Kakva je sad situacija, teško će naći klub spreman da ga prihvati sa tako lošim golgeterskim učinkom u poslednje dve i po godine i ogromnom platom, bez pokrića.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar