Partizan: I Rikardo Gomeš licenciran za Evropu!

Najbolji strelac "parnog valjka" u prošloj sezoni može da igra protiv Velšana.

Fudbal 20.07.2019 | 15:55
Partizan: I Rikardo Gomeš licenciran za Evropu!
Iz Partizana je u četvrtak na adresu UEFA stigao spisak igrača na koje trener "parnog valjka" Savo Milošević računa za dvomeč protiv Konah Kvej Nomadsa iz Velsa.

Na spisku se nalazi najbolji strelac crno-belih u prošloj sezoni, ali i fudbaler koji praktično nije imao ulogu tokom priprema, jer se čeka njegova prodaja – Rikardo Gomeš.

Među 27 fudbalera koje je izabrao stručni štab, petorica je na "B" listi. U pitanju su mladi i perspektivni fudbaleri - Armin Đerlek, Lazar Pavlović, Strahinja Pavlović, Zlatan Šehović i Slobodan Stanojlović.

Među odbranim igračima nema Petra Gigića, napadača koji je prešao iz Mačve u Humsku. Međutim, to ne znači da neće biti u kombinaciji za prvi meč narednog četvrtka u Rilu, jer postoji mogućnost dopune spiska.

Za Partizan bi dvomeč sa velškim Konahsom trebalo da bude lep uvod u sezonu, poligon za pumpanje samopouzdanja. Ipak, na primeru Kilmarnoka u redovima srpskog osvjača Kupa su spoznali da ne smeju da potcene simpatičan tim iz Velsa.

Sportski sektor kluba iz Humske poslao je danas u UEFA spisak igrača na koje računa za evropsku premijeru. Velikih iznenađenja – nema. Partizanov stručni štab, predvođen Savom Milošević, odlučio se da za dvomeč protiv Konahsa licencira i napadača Rikarda Gomeša. Najbolji strelac Parnov Valjka u prošloj sezoni je dugo pred transferom u arapski svet, tačnije Al Šaržu, pa zbog toga nije bio u kombinaciji za prijateljske mečeve u Sloveniji.  Svakog dana se očekuje realizacija tog transfera, i ne bi bilo iznenađenje da Rikardo ne dočeka evropsku premijeru, zakazanu za 25. jul u Velsu kao igrač Partizana.

Na Partizanovom spisku se nalazi 27 igrača. Petorica igrača su na takozvanoj B listi. Reč je o momcima poniklim u klubu, rođenim posle 1.januara 2000. godine. Među njima je i vezita Armin Đerlek, koji će teško u novoj sezoni imati zavidnu minutažu.

Na "A" spisku su:

GOLMANI: Vladimir Stojković, Filip Kljajić, Nemanja Stevanović.

ODBRANA: Nemanja Miletić, Perica Pešukić, Dominik Dinga, Bojan Ostojić, Igor Vujačić. Slobodan Urošević, Rajko Brežančić.

VEZNI RED: Aleksandar Šćekić, Saša Zdjelar, Milan Smiljanić, Zoran Tošić, Đorđe Ivanović, Aleksandar Lutovac, Sejduba Suma, Filip Stevanović.

NAPAD: Ognjen Ožegović, Umar Sadik i Rikardo Gomeš.

B LISTA: Armin Đerlek, Lazar Pavlović, Strahinja Pavlović, Zlatan Đehović i Slobodan Stanojlović.

UEFA dozvoljava da se još dvojica igrača dodaju na spisak najkasnije 24 sata pre prve utakmice. Moguće je da će naknadno biti upisan i tek pristigli napadač Petar Gigić, momak koji je došao iz šabačke Mačve.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar