Kuku lele, Kukurelja!

Barsa ga vratila za 4. 000. 000, pa ga preprodala za 10. 000. 000 evra! Šta napravi Barselona. . . ?!

Fudbal 18.07.2019 | 09:54
Kuku lele, Kukurelja!
Mark Kukurelja možda nije toliko poznato ime u širim fudbalskim krugovima, ali ljubitelji španskog fudbala znaju da je u pitanju dete Barselone koje je prošle godine nastupalo za Eibar. I to vrlo dobro.

Zbog toga je Kukurelja bio čak i jedan od kandidata uz Filipea Luisa i Alberta Morena da pojača levi defanzivni bok i bude konkurencija Đordiju Albi, ali je Barsa napravila drugačiju kombinaciju zbog koje je u utrak nastala prava konfuzija.

Naime, prvobitno je Španijom odjeknulo da je Kukurelja otkupljen za 4.000.000 evra, pa je ta vest nešto kasnije demantovana. A, evo, samo 24 časa kasnije katalonski Mundo Deportivo javlja da je Barsa ipak iskoristila opciju da vrati Kukurelu nazad iz Eibara po ceni od 4.000.000 evra, s tim da se mladi bek neće zadržati u svojoj kući već će mu biti usputna stanica ka Hetafeu. Jer, Barselona ga je po aktiviranju povratne klauzule odmah preprodala timu iz predgrađa Madrida za ukupno 10.000.000 evra, od čega će osam milion biti fiksno i još dva će doći kroz bonuse.

To znači da će sada Barselona maksimalno ofanzivno krenuti po potpis Žuniora Firpa iz Betisa, koga takođe želi i Liverpul, s tim što i sam fudbaler želi da ostane u Primeri i zaigra za prvaka Španije. Betis je jutros već odbio Barsinu ponudu za Firpa na 20.000.000 evra i tražio deset miliona više kako bi mogao da aktivira klauzulu za Borhu Iglesijasa. Betis već ima spremnu zamenu za Firpa u liku Alfonsa Pedrasu iz Viljareala. koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu s pravom otkupa i pokriva kompletnu levu stranu terena.

Izvor: mozzartsport

Foto: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar