Buenos Aires je na nogama!

Capitan Futuro stiže na Bombonjeru! Kakva vest u večeri kvalifikacija za Ligu šampiona. . .

Fudbal 17.07.2019 | 00:10
Buenos Aires je na nogama!
Danijele de Rosi je odlučio, Danijele de Rosi neće još reći “zbogom” fudbalu!

Capitan Futuro, idol Rima i čovek koji je iz Rome izbačen kao pocepana krpa, ne namerava da okači kopačke o klin, iako je pre nekoliko sedmica najavljen upravo takav rasplet!

Uprkos otvorenim pozivima Fjorentine, Sampdorije i Bolonje, između ostalih, Danijele de Rosi odlučio se za potpuno fantastičan potez i karijeru će nastaviti u Boki Juniors! Čuvena Bombonjera gledaće jednog od najboljih vezista novijeg doba italijanskog fudbala uveseljavaće fudbalske mase na jednom od najluđih svetskih stadiona!

Italijanski transfer guru Đanluka di Marcio lansirao je vest, a onda je cela Italija prenela, da je sportski direktor Boke i De Rosijev bivši saigrač Nikolas Burdizo pobedio i uspeo da ubedi Italijana da svoje kvalitete pokaže i na vrelom južnoameričkom tlu!

Mada još nije definitivno odlučeno na koliko će De Rosi potpisati, Italijom kruži priča da će dres Boke nositi bar šest meseci, odnosno do početka januara 2020. godine, posle čega bi mogao i definitivni da se oprosti od fudbala i postane deo stručnog štaba reprezentacije Italije i pomoćnik Roberta Manćinija.

De Rosi bi za šestomesečnu saradnju dobio simboličnih 500.000 evra i dozvolu da sam odluči šta će da radi posle januara. Pred njim su tri moguća scenarija. Prvi je da ostane u Boki do kraja tamošnjeg šampionata, odnosno do 1. marta. Druga mogućnost je da se preseli u MLS, gde ga zove Los Anđeles Galaksi, a treća je da u januaru stavi tačku i dođe kod Roberta Manćinija.

Navodno, u ovom trenutku nije izvesno šta će De Rosi izabrati, ali će karijeru nastaviti u Boki, to je izvesno!

Kao najvažniji adut Burdizo je De Rosiju ponudio “Bombonjera efekat”, odnosno mogućnost da zaigra pred publikom koja je pozdravila i videla brojne legende svetskog fudbala. I De Rosi je nekoliko puta isticao koliko mu se sviđa Boka, a poslednjih godina se raspitivao kod svojih bivših saigrača Leandra Paredesa i Dijega Perotija o klubu i životu u Buenos Airesu. Toliko je bio detaljan, da su ga Peroti i Paredes prozvali “Bokin navijač”. Poznata je svima ona čuvena fotografija De Rosija u dresu Boke, koja je odnedavno počela opet kruži društvenim mrežama. Sada će zaista i postati fudbaler kluba koji toliko simpatiše, a Buenos Aires će dobiti priču koja će se dugo prepričavati i pamtiti.

Mi ne možemo da dočekamo!

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar