Linta: Provokacija Grabar Kitarović

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocijenio je brutalnom, ali očekivanom provokacijom izjavu predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da je veoma emotivno doživjela premijeru filma "General" o životu hrvatskog generala Ante Gotovine, te istakao da nije riječ o nikakvom heroju, već ratnom zločincu.

Srbija 16.07.2019 | 22:39
Linta: Provokacija Grabar Kitarović
"Mnogobrojne činjenice govore da Ante Gotovina nije nikakav heroj, već običan ratni zločinac čija je jedinica kojom je komandovao izvršila brojne zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenciima u Krajini 1993. godine i zapadnokrajiškim opštinama", podsjetio je Linta. 

On je naveo da je Gotovina bio i istaknuti član udruženog zločinačkog poduhvata na čelu sa prvim predsjednikom Hrvatske Franjom Tuđmanom, čiji cilj bio nasilno protjerivanje srpskog naroda na područja Sjeverne Dalmacije, Like, Korduna i Banije u zločinačkoj akciji "Oluja". 

"Drugostepeno vijeće Haškog tribunala je u novembru 2012. godine oslobodilo krivice Gotovinu, uprkos velikom broju materijalnih dokaza o zločinima koje je počinio. Haški tribunal je donošenjem oslobađajuće presude Gotovini potvrdio da je u suštini politički sud koji je osnovan da sudi Srbima, a oslobađa hrvatske, bošnjačke i albanske zločince", dodao je Linta. 

Linta smatra da je od vitalnog nacionalnog značaja da se snimi film o stradanju srpskog naroda u zločinačkoj akciji "Oluja", te da Vlada Srbije treba da obezbijedi sredstva da on bude snimljen u najskorije vrijeme, saopšteno je iz Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu. 

"Cilj filma je da prikaže pravu istinu o nasilnom protjerivanju srpskog naroda sa svojih vjekovnih područja, o ubijanju srpskih civila i ratnih zarobljenika, o masovnom bombardovanju krajiških gradova i kolone protjeranih Srba, o paljenju krajiških sela i gradova, o sistematskom pljačkanju, uništavanju i otimanju srpske imovine", naveo je Linta. 

On je dodao da je, osim toga, potrebno snimiti više filmova o protjerivanju srpskog naroda iz drugih područja današnje Hrvatske, kao i sa područja Federacije BiH.

(Srna)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Snimi

16.07.2019 21:05

ti film o protjerivanju 150 000-a ne Srba sa tih prostora koje si nabrojao u periodu od 91. do 93. ...

ODGOVORITE
Name

Dzoo

17.07.2019 04:40

Jeste a mi nase heroe velicamo i ti doticni predsednic mlatis glogovo granje. Prvo mi moramo priznati nasa zlodela pa tek onda traziti od drugih

Name

Mrki

16.07.2019 21:40

Ko je bio on je osuden ko nije osuden nije ni bio .On nije osuden ni Hagu ni na domacim sudovima BiH i SRB.?

ODGOVORITE
Name

Dodik

16.07.2019 22:07

Izgradnja Peljeskoga mosta je od nacionalnog interesa.

ODGOVORITE
Name

bosanko

17.07.2019 05:58

hahahah cuj ratni zlocinac hahahah samo kod srba su zlocinci koje niko nije osudio a koje sudovi osude oni kazu da nisu hahahahahahah

ODGOVORITE
Name

Za bosanka

17.07.2019 08:34

Nije osudjen zato sto ameri nisu dali i zato sto su zapadne zemlje vrsile pritisak na sud da se ne osudi. Bolje procitaj jos jednom tekst sta je doticni uradio

Name

Spase

17.07.2019 09:10

e mojlinta nemas ti pojma pa sta moze za hrvate gotovina biti drugo nego heroj. hrvati se nisu odrekli svojih generala kao mi srbi onisu to debelo izlobirali i platili ne kao sto dodik kad je trebo doci na vlast javno prizno da je u srebrenici bio genocid ipoziva mladica i karadica da trebaju u hag da im se sudi pricaj linta malo o tom nemoj da ti za sve budu krivi drugi

Name

CUJ

17.07.2019 08:22

NE TREBA TI SVAKA RIJEC DA BI SE POJAVIO I OPRAVDAO PLATU.KAO MI SVOJE NAPADAMO..SVI BRANE SVOJE..A TO STO SMO MI OBICNI NAROD P.....LI TO VI KORISTITE..

ODGOVORITE
Name

BOBA

17.07.2019 10:08

ODVRATAN LIK KOJI ŽIVI EKSTRA DOK DRUGI PATE I SLUŠAJU NJEGOVE GLUPOSTI.HALO RAT JE PROŠAO.NAJBOGATIJI LJUDI PO SRBIJI SU IZ KRAJINE.SVI SU NA MEDIJIMA, ŽIVE U RASKOŠI ZATO I SRBUJU NIKAD IM NIJE BILO BOLJE.UŽIVAJTE.KO ZNA ZNA KO NEĆE DA ZNA NEKA MU JE SA SREĆOM .

ODGOVORITE
Name

Za Bobu

17.07.2019 20:43

A otkud ti znas kako on zivi