Pričalo se da će u Zvezdu, on kaže: Teško!

Borbeni srpski košarkaš Stefan Marković, koji se od reprezentacije oprostio 2106. godine, poručuje: "Saletova LUDAČKA energija i svi da budu zdravi - dobitna kombinacija".

Košarka 14.07.2019 | 10:13
Pričalo se da će u Zvezdu, on kaže: Teško!
Stefan Marković bi, nema dileme, odlično "legao" timu Aleksandra Đorđevića na predstojećem Mundobasketu u Kini. Ali, oprostio se od reprezentacije 2016. godine, što, naravno, ne znači da ne prati aktuelne događaje i ne navija.

Razumljivo mu je, kaže, što se već pravi euforija, s obzirom na tim koji Srbija ima, ali spušta loptu na zemlju, pokušava da "smiri puls" nacije koja košarku obožava.

"Prvo, želim im da svi budu zdravi. To je najbitnije. Uvek verujem u tim Srbije i njihov sam najvatreniji navijač. Svu sreću im želim. Verujem u Saleta i momke. Košarkaška reprezentacija Srbije na svim velikim takmičenjima teži vrhu i ne vidim razlog da tako ne bude i ovog leta", rekao nam je Marković.

U Srbiji vlada opšta euforija pred start planetarnog šampionata iako je njegov početak zakazan tek za kraj avgusta. Navijači već govore o finalu između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

"Standardna priča i standardna euforija. Kod nas je uvek euforično stanje kada je u pitanju neki košarkaški događaj, ali mislim da treba ići korak po korak. Treba pustiti momke i Saleta da rade. Ne sumnjam u njih. Imamo i kvalitet i znanje za sam vrh. Mnogo faktora utiče na rezultat, a najviše ono što sam na početku istakao, zdravlje. Nadam se da će biti svi zdravi i da će biti u kompletnom sastavu".

Upitan da izdvoji glavni adut reprezentacije, sjajni plej je istakao:

"Mislim da košarkaški, poslednjih nekoliko godina, imamo i na papiru i po kvalitetu ozbiljne igrače. Nadam se da će momci uspeti da zadrže timski duh koji nas je krasio prethodnih godina i da će uz Saletovu LUDAČKU energiju, sav svoj kvalitet pokazati na terenu", kaže Marković.

Sa reprezentativnih, prešli smo na klupske teme. Marković je prethodnu sezonu proveo u Himkiju, a da li će tamo i ostati, još nije odlučeno.

"Zadovoljan sam kako je prošla sezona, ostvarili smo cilj da ponovo igramo u Evroligi. Biće to treća uzastopna godina da smo deo najjačeg klupskog takmičenja. Vrlo je teško da se kroz VTB ligu izbori učešće u Evroligi, jer dosta klubova ima velike budžete i visoke ambicije. Za sledeću sezonu se pravi dobar tim, ja sam još u pregovorima sa njima, pa ćemo videti. Nadam se da ćemo se dogovoriti i uspešno završiti razgovore. Voleo bih da nastavim tamo da igram", rekao je Marković.

Tokom juna i jula pojavile su se i informacije da bi Marković mogao karijeru da nastavi u Crvenoj zvezdi. Ali...

"Tako je, pojavile su se informacije, ali to je teško izvodljivo u ovom trenutku. Mislim da od toga nema ništa".

Marković hvali rad beogradskog kluba:

"U Zvezdi rade dobar posao, vratili su se u Evroligu. Želim im svu sreću. Mislim da će naredna sezona u Evroligi biti vrlo interesantna i sigurno još napornija zbog putovanja, ali i protivnika koji se pojačavaju. Za nas igrače će biti teška, ali za navijače sigurno zanimljiva", rekao je Stefan Marković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar