Причало се да ће у Звезду, он каже: Тешко!

Борбени српски кошаркаш Стефан Марковић, који се од репрезентације опростио 2106. године, поручује: "Салетова ЛУДАЧКА енергија и сви да буду здрави - добитна комбинација".

Кошарка 14.07.2019 | 10:13
Причало се да ће у Звезду, он каже: Тешко!
Стефан Марковић би, нема дилеме, одлично "легао" тиму Александра Ђорђевића на предстојећем Мундобаскету у Кини. Али, опростио се од репрезентације 2016. године, што, наравно, не значи да не прати актуелне догађаје и не навија.

Разумљиво му је, каже, што се већ прави еуфорија, с обзиром на тим који Србија има, али спушта лопту на земљу, покушава да "смири пулс" нације која кошарку обожава.

"Прво, желим им да сви буду здрави. То је најбитније. Увек верујем у тим Србије и њихов сам најватренији навијач. Сву срећу им желим. Верујем у Салета и момке. Кошаркашка репрезентација Србије на свим великим такмичењима тежи врху и не видим разлог да тако не буде и овог лета", рекао нам је Марковић.

У Србији влада општа еуфорија пред старт планетарног шампионата иако је његов почетак заказан тек за крај августа. Навијачи већ говоре о финалу између Србије и Сједињених Америчких Држава.

"Стандардна прича и стандардна еуфорија. Код нас је увек еуфорично стање када је у питању неки кошаркашки догађај, али мислим да треба ићи корак по корак. Треба пустити момке и Салета да раде. Не сумњам у њих. Имамо и квалитет и знање за сам врх. Много фактора утиче на резултат, а највише оно што сам на почетку истакао, здравље. Надам се да ће бити сви здрави и да ће бити у комплетном саставу".

Упитан да издвоји главни адут репрезентације, сјајни плеј је истакао:

"Мислим да кошаркашки, последњих неколико година, имамо и на папиру и по квалитету озбиљне играче. Надам се да ће момци успети да задрже тимски дух који нас је красио претходних година и да ће уз Салетову ЛУДАЧКУ енергију, сав свој квалитет показати на терену", каже Марковић.

Са репрезентативних, прешли смо на клупске теме. Марковић је претходну сезону провео у Химкију, а да ли ће тамо и остати, још није одлучено.

"Задовољан сам како је прошла сезона, остварили смо циљ да поново играмо у Евролиги. Биће то трећа узастопна година да смо део најјачег клупског такмичења. Врло је тешко да се кроз ВТБ лигу избори учешће у Евролиги, јер доста клубова има велике буџете и високе амбиције. За следећу сезону се прави добар тим, ја сам још у преговорима са њима, па ћемо видети. Надам се да ћемо се договорити и успешно завршити разговоре. Волео бих да наставим тамо да играм", рекао је Марковић.

Током јуна и јула појавиле су се и информације да би Марковић могао каријеру да настави у Црвеној звезди. Али...

"Тако је, појавиле су се информације, али то је тешко изводљиво у овом тренутку. Мислим да од тога нема ништа".

Марковић хвали рад београдског клуба:

"У Звезди раде добар посао, вратили су се у Евролигу. Желим им сву срећу. Мислим да ће наредна сезона у Евролиги бити врло интересантна и сигурно још напорнија због путовања, али и противника који се појачавају. За нас играче ће бити тешка, али за навијаче сигурно занимљива", рекао је Стефан Марковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар