Agut danas protiv Novaka, a planirao je momačko veče!

Iskusni španski teniser ni sam nije verovao da će dogurati do polufinala Vimbldona. . . "Đoković voli duge poene sa osnovne linije, to mi odgovara".

Tenis 12.07.2019 | 10:13
Agut danas protiv Novaka, a planirao je momačko veče!
Kada u osam nastupa na Vimbldonu, do svoje 31. godine, nije uspeo da ode dalje od osmine finala, Roberto Bautista Agut mislio je da će i ovog puta njegov rezultat ostati u sličnim okvirima, pa je za ovu nedelju zakazao - momačko veče!

Međutim, žreb mu se "otvorio" i došao je čak do polufinala, pobedivši usput samo jednog tenisera iz Top 20 na ATP listi, Karena Hačanova.

Umesto provoda na Balearskim ostrvima, pozvao je šestoricu najboljih drugova na Vimbldon, gde će ga u duelu sa Novakom Đokovićem bodriti zajedno sa budućom suprugom, Anom Tortosom, koja je u "Ol Inglend klubu" prisutna od početka turnira.

"Plan je bio da sada budem na Ibici. Sve je bilo organizovano, moji prijatelji su me čekali... Ali, mnogo je bolji osećaj biti i dalje u Londonu! Sada oni mogu da dođu ovamo", izjavio je Španac posle pobede nad Gvidom Peljom u četvrtfinalu.

Protiv Novaka ima negativan međusobni skor (3:7), ali i dve pobede od po 2:1 ove godine, u Dohi i Indijan Velsu.

"Imao sam prilike da sa njim odigram neke zaista dobre mečeve. On je teniser koji voli da se nadigrava sa osnovne linije, a meni baš to odgovara", provejava optimizam iz Agutove najave polufinala.

Meč Đoković - Bautista Agut igraće se na Centralnom terenu od 14 časova, a nakon toga je na programu "večiti derbi" Rodžer Federer - Rafael Nadal.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar