Jović i Marković alternativa za Teodosića!

Očekuje se potpis do 18. jula! Srpski plemejkeri su slobodni u izboru nove sredine.

Košarka 11.07.2019 | 15:17
Jović i Marković alternativa za Teodosića!
Košarkaška pijaca dostiže vrhunac, a među najtraženijim igračima Evrope su su srpski plejmejkeri: MilošTeodosić, Stefan Jović i Stefan Marković. Sva trojica su slobodni igrači i nalaze se na meti istih klubova.

Doduše, Teodosić ima najviše ponuda. Srpski as je na meti Olimpijakosa u kojem je već igrao, bivši trener Mesina želi da nastave saradnju u Milanu, bivši klub CSKA želi da ga vrati u Moskvu, Makabi i Efes nude velike pare, a svoju šansu tu negde vidi i Crvena zvezda. Ono što se zna je da je jedan klub već otpao sa liste.

Teodosić je odbio ponudu Virtusa iz Bolonje koji sa klupe predvodi selektor Aleksandar Đorđević. Niti Teodosić hoće da igra Evrokup, niti je Virtus mogao finansijski da parira ostalim ponudama. Ali zato ima spremne alternative posle Teovog „ne“. Đorđević insistira na dovođenju srpskog plejmejkera, a sada su u fokusu Stefan Jović i Stefan Marković. Obojica su se i ranije pominjali kao želje velikana iz Bolonje, ali nije bilo konkretnih ponuda dok se čekao Teodosićev odgovor.

Lokalni Korijere iz Bolonje danas piše da će Virtus do 18. jula i početka priprema reprezentacije Srbije pokušati da završi posao oko plemejkera. Jović je slobodan posle isteka ugovora sa Bajernom, dok je Markoviću istekla saradnja sa Himkijem. Italijani pišu da je Jović nešto poželjnija varijanta od Markovića i da će Virtus prvo poslati ponudu njemu.

Takođe, pominje se i dolazak slovenačkog reprezentativca Alekseja Nikolića iz Partizana u trampi za centra Dejana Kravića, ali Nikolić je najverovatnije viđen kao rezervni plejmejker Virtusa.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar