Hrvatski reprezentativac vs policija: Što me j**ete?!

Defanzivac Bajer Leverkuzena i selekcije Hrvatske Tin Jedvaj dobio je prekršajnu prijavu i kaznu od zagrebačke policije. Razlog - pravio je buku dok je igrao basket.

Fudbal 11.07.2019 | 09:16
Hrvatski reprezentativac vs policija: Što me j**ete?!
Dvadesettrogodišnji član "vatrenih" vređao je policajce i dobio prekršajnu prijavu nakon što su "organi reda" prekinuli "noćni basket" njegovog društva u školskom igralištu Svetoivanske ulice u Zagrebu.

"Šta me je*ete što igram košarku, a ceo grad se ori od 'In Music' festivala", rekao je reprezentativac Hrvatske, čime je isprovocirao policajce da mu napišu kaznu odoko 25 evra za remećenje javnog reda i mira.

On je hrvatskim medijima ispričao šta se dogodilo te večeri:

"Igrao sam sa prijateljima košarku, nismo pravili n8kakvu biti, ni nered. Kad je došla policija, imao sam osećaj da su došli isključivo sa namerom da nekog privedu jer su mi rekli da se neko žalio da se na igralištu galami. U to vreme se u blizini ovog igrališta, na Jarunu, održavao 'In Music' festival i muzika je bila toliko glasna da je to bilo gotovo nepodnošljivo. Rekao sam policajcima da mi samo igramo košarku, ali su mi rekli da idem sa njima u stanicu zbog remećenja javnog reda i mira. Na to sam im ukazao da me privode jer sam igrao košarku i nisam galamio ja, već da je ceo grad brujao od muzičkog festivala", izjavio je Jedvaj.

Ispričao je i anegdotu sa policajcem:

"Kad me policajac pitao gde živim, rekao sam mu u Nemačkoj, gde sam tada stvarno živeo, ali je policajac mislio da ga zezam zezam. Na kraju sam pristao da odem u stanicu s policijom ali, ponavljam, nisam pravio buku".

U sudnici je saslušan policajac koji se kobne večeri odazvao na intervenciju rekavši pritom da je upravo njega mladić počastio spornom rečenicom sa početka teksta. Dvojica Jedvajevih prijatelja otklonila su krivicu fudbalera ustvrdivši da su samo igrali košarku i da nisu vređali policajca.

Sud u Hrvatskoj je ipak na kraju stao na stranu policije, ali je kaznio Jedvaja najmanjom mogućom kaznom, prenele su zagrebačke "Sportske novosti".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar