Kako se CONMEBOL osvetio Mesiju: Baš ga briga!

Lionel Mesi nije u idealnom timu šampionata, ali je zato polovina iz Brazila.

Fudbal 10.07.2019 | 17:30
Kako se CONMEBOL osvetio Mesiju: Baš ga briga!
Ne ide, pa ne ide…

Međutim, pitanje je da li Lionel Mesi nije zaslužio da se ove godine nađe u idealnom timu Kopa Amerika!?

Sigurno je da takvo priznanje, u moru drugih koje je dobijao tokom karijere, jednom od najboljih fudbalera svih vremena ne znači previše. On je želeo zlato sa "gaučosima", ali je opet ostao bez njega.

Mesi je na kraju ljut napustio Brazil, jer je turnir završio crvenim kartonom posle svađe sa Čileancom Medelom, za utehu je dobio bronzu, ali nije mogao da izdrži i kratko se "pozdravio" sa "komšijama": "Kopa je nameštena da Brazil pobedi."

Katastrofalne sudijske greške na štetu Argentine u polufinalu, upravo protiv Brazila i tek drugo u kerijeri, ali neopravdano isključenje u meču za treće mesto, bili su dovoljni da od Mesija čujemo reči koje nikada pre nismo.

CONMEBOL ga je kaznio izostavljanjem iz idealnog tima šampionata. U njemu su čak petorica domaćih igrača, osvajača titule… Peru ih ima dvojicu, a po jednog Čile, Urugvaj, Kolumbija i Argentina.

Alison Beker - Dani Alves, Hose Maria Himenez, Tijago Silva, Miguel Trauko - Artur, Leandro Paredes, Arturo Vidal - Džejms Rodriguez, Paolo Gerero, Everton.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar