Uhapšen zbog napada na sudiju

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, pod nadzorom Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, uhapsili su jedno lice iz Dervente.  Nezvanično, riječ je o Goranu Noviću.

Republika Srpska 10.07.2019 | 13:08
Uhapšen zbog napada na sudiju
Goran Nović iz Dervente je uhapšen zbog prijetnji opasnih po život upućenih tužiteljki Okružnog javnog tužilaštva Doboj Nataši Božičković. 

Prema saznanjima Srne, osumnjičeni je tokom kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i on će tokom dana biti predat u nadležnost republičkom tužiocu.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet na području Dervente lišili slobode osobu čiji su inicijali N.G. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

"Osumnjičeni je u više navrata uputio ozbiljne prijetnje opasne po život okružnom tužiocu u Doboj, a koje su u direktnoj vezi sa poslom koji tužilac obavlja", navela je Miljanovićeva.

Ona je dodala da su prilikom pretresa na više lokacija na području opštine Derventa pronađeni predmeti i dokazi koji mogu poslužiti u daljem toku krivičnog postupku.

Hapšenje je izvršeno pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala entitetskog tužilaštva.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nenad Banja Luka

10.07.2019 12:39

Nesto mi poznato lopovsko prezime Novic ,naravno iz Dervente?!

ODGOVORITE
Name

Janaćije

10.07.2019 16:47

A vidi ovog što ga drži,garant je neki opasan krimos, inače ovi iz uprave za organizirani kriminal nemogu ni ovcu sacuvati kamoli nekog kriminalca

Name

kuku nama sa nama

10.07.2019 13:28

E zbog ovog ne treba lajati i mlatiti ko muda po samaru,nego cuti i radi...ko islamisti..i stvar rešena za kratko vrijeme..

ODGOVORITE
Name

Re

10.07.2019 13:51

SREDOJE..MOZ DA BIDNE

ODGOVORITE
Name

H:P:G

10.07.2019 15:22

E čim šta SRNA dojavi pada pod sumnju i namjestaljku ..... CUJ KAZE PRIJETIO , a ne kaže kako i gdje... Tesko i MUPu i Pravosuđu vjerovati

ODGOVORITE