LŠ - Musemić: Da nije ušao onaj jedini šut...

"Prvo poluvrijeme smo se kvalitetno suprotstavili sjajnoj ekipi koja nam osim jednog šuta iz kojeg smo primili gol, nije napravila ništa“, rekao je trener Sarajeva i pohvalio igru i zalaganje svoje ekipe protiv Seltika.

Fudbal 10.07.2019 | 11:10
LŠ - Musemić: Da nije ušao onaj jedini šut...
Šampion BiH, Sarajevo, poražen je od Seltika 3:1 u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i jasno je da će mu trebati čudo u Škotskoj za prolaz u naredni krug.

Uprkos tome, trener Sarajeva Husref Musemić zadovoljan je igrom svoje ekipe, koja je u prvih 45 minuta bila dostojan rival favorizovanom Seltiku. 

"Rezultatom nisam zadovoljan, ali sam zadovoljan igrom i zalaganjem mojih igrača, pogotovo u prvom poluvremenu. Onog trenutka kad smo pali fizički sve je izgledalo drugačije, pala nam je koncentracija, ali mislim da smo se prvo poluvrijeme kvalitetno suprostavili sjajnoj ekipi, koja nam osim jednog šuta iz kojeg smo primili gol, nije napravila ništa. Šta bi bilo da se to nije desilo, to je pitanje, ali nemam zamjerke i ne mogu biti nezadovoljan jer je protivnik kvalitetan", rekao je Musemić poslije utakmice.

On je istakao da je njegova ekipa još uvijek u pripremnom periodu i dodao da ne može biti nezadovoljan igrom svojih igrača.

"Nismo u takmičarskoj formi, kao ni Seltik, pa ne mogu znati da li je ovo naš maksimum. Nisam nezadovoljan onim što su igrači pokazali, a ja sam i ranije rekao, Seltik je ekipa koja svaku grešku kažnjava i to se i vidjelo večeras", rekao je Musemić.

Dodao je da bi bio zadovoljan ako bi njegov tim u revanšu ponovio igru iz prvog poluvremena.

"U revanšu očekujemo da pokušamo odigrati na nivou prvog poluvremena i da na raspolaganju imamo još neke igrače. Nakon toga, počinje naše prvenstvo, očekuje nas puno utakmica u kratkom periodu. Što se tiče pouka, onda je jasno da protiv ovakve ekipe morate biti bolje fizički spremni", rekao je Musemić.

Revanš meč na Seltiku parku u Glazgovu igra se 17. jula u 20:45 časova.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

tipicno

10.07.2019 16:49

Bili smo dobri ali nismo imali srece.

ODGOVORITE