Marina otvoreno o opakoj bolesti

Godinama nisam reagovala na simptome bolesti, zapustila sam svoje zdravlje i umalo dozvolila da me rak dojke savlada, kaže u ispovesti naš najpoznatiji tekstopisac Marina Tucaković (65)!

Zabava 08.07.2019 | 22:06
Marina otvoreno o opakoj bolesti
Opaki kancer dijagnostikoivan јој je u februaru 2018. godine i odmah je zbog veličine i ozbiljnosti uklonjen. Lekari su јој spasli život, ali je pred njom dug put do konačnog izlečenja. Zdravlje održava ishranom, pre svega sokovima od atonijе i cvekle, a jedini porok kojeg nikako ne može da se odrekne jeste pušenje.

Odmakla bolest

Marina kaže da je i pre potvrde lekara znala da se razbolela i da ima rak dojke.

"Primetila sam promene na dojci i osećala sam se jako loše, čak sam počela i da mršavim, a to su bili već simptomi odmakle bolesti. Otišla sam kod lekara, uradila osnovne analize i odmah mi je potvrđena dijagnoza. Pored toga tada mi je otkriven i dijabetes, za koji nisam ni znala da ga imam. Sve to је dodatno zakomplikovalo moje i onako teško stanje", rekla je Marina i otkrila detalje svoje borbe sa karcinomom.

"Nisam, bila izenađena kada su mi rekli da imam rak i pomirila sam se sa tim saznanjem. Nisam burno regovala reagovala niti pravila dramu, jer sam navikla da sebe uvek stavljam na poslednje mesto. A i u životu mi se toliko ružnih i teških stvari izdešavalo da sam navikla da reagujem па loše vesti. Jednostavno, rekla sam sebi da moram da se pomirim sa istinom i da počnem да se borim. Odlučila sam da sledim sve preporuke lekara i moj ključni savet svakome ko oboli jeste da upravo to radi. Lekare morate slušati", ispričala je Tucakovićeva. 

Tumor iz dojke odstranjen joj je 13. februara 2018. godine, a onda je usledela agonija i višemesečni boravak u bolnici."Operisana sam i lečila se na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu. Nakon operacije dolazila sam i odlazila iz bolnice, i to je trajalo mesecima. Bila sam u veoma lošem stanju, rezultati su bili katastrofalni. Nakon operacije pojavila mi se i voda u plućima, što je dodatno otežavalo moje zdravlje stveno stanje i pravilno mi tegobe toliko da je bilo vode da su mi uradili čak 20 punkcija, izvlačenja vode špricem. Prvih godinu dana bila sam na hormonskim tabletama, a zatim je usledila i deset zračenja, pa citostatici. Sada sam počela sa hemioterapijama, preventivno, zbog nekih sekundarnih promena. I sve to iziskuje dosta vremena u bolničkom krevetu. Ali i na to sam se navikla, i zbog svoje želje za životom, ali i zbog divnih lekara i sestara koji mi daju volju da se borim", objašnjava Marina i dodaje šta je sve dobro koristiti u fazi lečenja.

"Ništa posebno nisam ni jela ni pila, samo sam povela računa o unosu šećera i masti, kako zbog dijabetesa tako i zbog samog raka, jer puno masnog i slatkog ne prija", dodala je Marina. 

"Jela sam dosta voća i povrća, pila sok od cvekle i aronije. lšla sam i na metabotičke infuzije, jer mi baš prijaju. Primila sam i dve imuno-vakcine u Nemačkoj, a na jesen možda odem i po treću. Jedino cigarete nisam uspela potpunosti da ostavim", iskrena je Marina Tucaković.Epidemija raka

Marina i dalje uspešno vodi borbu sa kancerom dojke.

"Moje zdravstveno stanje nije idealno, all je sto puta bolje nego na početku. Zato savetujem svim ženama da ne idu mojim putem, već da čim primete neku promenu odu kod lekara, jer je vreme lek. Bolest nijde naivna, rak je kao neka epidemija koja napada sve više mladih. Ako sam preživela smrt svog sina, preživeću i bolest.

Bitno je nikada ne odustati

Marina kaže da je najvažniје da neko ko oboli od karcinoma nikada ne klone duhom i ne padne u depresiju, jer to vodi u sigurnu smrt.

"Bitno je da žene ne odustanu i da se ne predaju, već da budu realne i imaju taj nagon za životom", rekla je Marina.

(Kurir)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sena Mulalic

08.07.2019 22:22

zelim vam brz oporavak.divna zeno,lavice.

ODGOVORITE
Name

Rak pankreas

08.07.2019 22:38

Dojtori ga prekasno nađu. Puno vremena se gubi na žuči jer je blliizu. Smrtnost je velika. Trebate pisati više o raku i edukovati ljude.

ODGOVORITE
Name

Mile

09.07.2019 11:28

Ne daj se želim ti brzo ozdravljenje.

ODGOVORITE
Name

MM

09.07.2019 23:11

Boze daj da brzo ozdravite i napisete jos mnogo pesama.Zena lavica i heroj

Name

Mirsada

09.07.2019 18:35

Znam da je tesko boriti se stom opakom bolesti al sve pohvale za optimizam i upornost.sto brzi oporavak od srca zelim

ODGOVORITE