Partizan pronašao napadača u Arsenalu!

Ipak Japanac! Čeka se samo definitivno da. . .

Fudbal 08.07.2019 | 23:33
Partizan pronašao napadača u Arsenalu!
Opcija je bio i proslavljeni, ali vremešni Karlos Eduardo, ali će po svoj prilici Partizan novog napadača dovesti iz Arsenala! I to onog pravog, ne onog iz Tule, jer crno-beli su vrlo blizu dogovora sa Japancem Takumom Asanom.

Asano bi stigao na jednogodišnju pozajmicu, mada se Arsenal još nada da bi mogao da povrati makar deo od 4.000.000 evra koliko je još 2016. dao za tada najboljeg debitanta japanske Džej lige.

Nije naravno ni tada Asano bio planiran za prvi tim Tobdžija, ali privikavanje na evropski fudbal nije teklo onako kako su se u Londonu nadali. Nešto je igrao dok je Štutgart bio u Cvajti, ali kad su Švabe izborile promociju u Bundesligu Asano je idržao polusezonu pre no što je izgubio mesto u timu. Prošle sezone se ipak vratio u Bundes, tada kao pozajmljen igrač Hanovera, ali je sakupio svega 730 minuta u prvenstvu.

Ipak, jedno je Bundesliga, nešto sasvim drugo Superliga, a kako rekosmo Asano ulazi u poslednju godinu ugovora sa Arsenalom što znači da će imati i te kakav motiv da se pokaže na srpskoj sceni. U crno-belom klubu samo čekaju definitivno “DA“ 24-godišnjeg fudbalera, koji je za razliku od Eduarda igra ili špica ili polušpica Brazilac se ipak proslavio kao krilni fudbaler. Opcija bi dakle bila Umar Sadik sasvim napred, Asano nešto iza. Tu su naravno i Ognjen Ožegović i Đorđe Ivanović, ali kad se dovodi stranac ipak se dovodi da bi igrao.

Kako bilo, u Partizanu se nadaju da bi posao mogli da završe još dok su na pripremama na Pohorju, mada još postoji mogućnost da sve propadne, jer bi Arsenal naravno najradije prodao Asana za čist keš. Problem je samo što konkretnih ponuda koje zadovoljavaju obe strane jednostavno nema.

Šuška se o interesovanju nekih nenačkih klubova, međutim, Partizan je za sada jedini. I baš je blizu. Optimisti su u Humskoj.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar