Partizan pozvao Zvezdino dijete - čeka se odgovor!

Košarkaški klub Partizan je ozbiljno zainteresovan za srpskog igrača Vojislava Stojanovića.  Stojanović želja Partizana? Za sada ništa od transfera.  Portal "Vesti" objavio je da će nekadašnja nada "večitog" rivala pojačati crno-bele. . .

Košarka 08.07.2019 | 12:07
Partizan pozvao Zvezdino dijete - čeka se odgovor!
Stojanović je bivši član juniorskog pogona Crvene zvezde, sa kojom je 2014. godine osvojio Evroligu.

Partizan je uveliko započeo prelazni rok za narednu sezonu, pa se posle potpisivanja ugovora sa Nemanjom Gordićem okrenuo ka novim pojačanjima.

Kako B92 saznaje, Partizan je pre nekoliko dana poslao ponudu Stojanoviću, ali konkretnog odgovora i dogovora još nema.

Stojanović je prethodnu sezonu proveo u italijanskoj Kremoni, sa kojom ima još dve godine ugovora i sa kojom je osvojio Kup Italije i došao do polufinala plej-ofa.

Srpski bek je prvi deo letnje pauze proveo u Beogradu, trenirajući individualno, a uskoro će otputovati u SAD.

22-godišnji Stojanović je Zvezdu napustio 2015. godine, kada nije uspeo da se dogovori sa crveno-belima oko prvog profesionalnog ugovora u karijeri.

Stojanović se uklapa u više puta apostrofiranu strategiju crno-belih, da im je "interesantan svaki kvalitetan domaći igrač", međutim, trenutno se čini da navijači Partizana ne bi trebalo da se previše nadaju ovom transferu.

Osnovna prepreka je to što Stojanović ima ugovor na još dve sezone sa Vanolijem iz Kremone, ambicioznim klubom, sa kojim je minule sezone osvojio Kup Italije i došao do polufinala plej-ofa, izgubivši 2:3 od budućeg šampiona Venecije.

To znači da bi crno-beli morali prvo da nagovore Italijane da im prodaju nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije, a zatim i da izbroje novac za obeštećenje.

Stojanović je prvi deo letnje pauze proveo u Beogradu, trenirajući individualno, a uskoro će otputovati u SAD, gde će kao i prošlog leta raditi na unapređivanju šuta.

Podsećamo da ovaj bek-krilo igra u Italiji od jeseni 2015, kada je prešao u Orlandinu, prethodno ne želeći da sa matičnim klubom potpiše prvi profesionalni ugovor.

Partizan je za sada angažovao jedno pojačanje za novu sezonu - doskorašnjeg plejmejkera Budućnosti Nemanju Gordića.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar