Rastanak - još jedna legenda napušta Bajern?!

Kapiten razmatra odlazak, gdje bi mogao da nastavi karijeru?

Fudbal 07.07.2019 | 09:16
Rastanak - još jedna legenda napušta Bajern?!
Agent Manuela Nojera dao je nagovještaj da bi njegov klijent mogao da napusti Bajern iz Minhena nakon osam godina službe Bavarcima.

On je za to vrijeme osvojio čak sedam prvenstvenih titula i jednu Ligu šampiona, a razlog zbog kog razmatra odlazak jeste taj što smatra da ekipa prestaje da bude konkurentna na međunarodnoj sceni.

Naime, prema informacijama koje su strani mediji prenijeli, golman je razočaran igračkim kadrom. Ekipa će ovog ljeta proći kroz rekonstrukciju, Arjen Roben i Frank Riberi, koji su tokom protekle decenije bili glavni igrači, napustili su klub, a Nijemac ne vjeruje da će čelnici uspjeti da nađu dovoljno dobre zamjene za dvije legende.

Ipak, on ostavlja opciju otvorenom, daje upravi vrijeme da dokažu suprotno i aktiviraju se na pijaci kako bi napravili respektabilnu ekipu koja bi mogla da nastavi svoju dominaciju u Nemačkoj, a i pomuti račune klubovima u Evropi.

Zasad su u Minhenu tihi, najveći rival Borusija iz Dortmunda je značajno uključenija u pijacu, a transferi koje je obavila naslućuju da bi vladavini Bajerna možda mogao da dođe kraj. Bavarci su se odrekli i usluga Matsa Humelsa, koji se vratio među "milionere", pa se sada čekaju igrači koji će doći na mjesto onih koji su napustili "Alijanc arenu".

Od toga će zavisiti i pitanje golmana, činjenica je da bi Nojer lako pronašao novi angažman, ali 33-godišnji čuvar mreže vjerovatno najradije ne bi mijenjao sredinu ukoliko ne mora.

Veliki klubovi će čekati razvoj situacije, još uvijek nema ponuda, budući da je ovaj nagovještaj isplivao tek danas, ali u narednim sedmicama treba očekivati i prve aktivnosti Bajerna, i "udvaranje" klubova reprezentativnom golmanu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bošnjanin

07.07.2019 09:45

daleko je on od legende...legenda je oli kahn

ODGOVORITE