Jorović: Dala sam sve od sebe, tužna sam...

. . . ali, idemo dalje! Ivana Jorović nažalost nije uspela da se plasira u treće kolo Vimbldona. Junački se borila gotovo tri sata, ali dalje ipak ide Amerikanka Alison Risk.

Tenis 05.07.2019 | 08:21
Jorović: Dala sam sve od sebe, tužna sam...
Teniserka iz Pitsburga je pobedila sa 6:2, 6:7 (3), 9:7, imala je jednostavno više sreće u finišu meča, tako da će ona ići na megdan boljoj iz meča Kanepi – Benčić.

Ivana nije bila previše razočarana posle meča. Može da bude ponosna na to kako se borila, svesna da je svega nekoliko lopti odlučilo pobednika.

Čak i posle poraza, nije skidala osmeh sa lica, iako joj sigurno nije bilo lako da preboli sve što se dešavalo na terenu.

„Kad me ljudi vide, primete prvo taj osmeh. Želim da tako i ostane. Naravno, unutar sebe svašta nešto se dešava. Pre svega sam tužna. Dala sam sve od sebe na terenu, ali opet, neću da tražim nikakav alibi tipa sreća, linija. Jednostavno, desilo se to što se desilo. Ko zna, možda je tako i moralo. Idemo dalje“, kaže Ivana.

Još jednom je pokazala da kod nje nema predaje, uspela je da se vrati u meč posle 2:5 u odlučujućem setu, spasila je dve meč lopte, na kraju ne i treću. Hrabri to što je pokazala da je veliki borac i da za nju nema izgubljenog poena i meča.

„Kad je bilo 5:2 za nju u tom trećem setu, samo sam rekla sebi, ’ja nju stižem’. Više nisam gledala ni rezultat, ni poene, ništa, samo sam rekla sebi, igram svaki poen, pa šta bude, biće. Gde ode lopta, otišla je. Pokušavala sam i da razmišljam o igri, da li da odigram paralelu ili dijagonalu, ali tada je sve krenulo u moju korist. Baš mi je žao što se nije završilo kako sam želela. Ne ide da pokušam sad da se vratim u taj meč, u te gemove... Ona je na 5:5, za 6:5 servirala neverovatno, pogađala je linije. Jednostavno, ne može se protiv toga. Na meni je sada da malo odmorim glavu, smirim strasti, da nastavim da treniram i fokusiram se na sledeći turnir, da pružim i neku dobru partiju i na US Openu“, poručila je srpska teniserka.

Plan je da odigra još nekoliko turnira u Eropi pa da polako posle toga krene ne letnju američku turneju.

„Vraćam se na šljaku, dva turnira ću odigrati na toj podlozi, Bukurešt i Jurmala. Prijavila sam i nešto u Nemačkoj, ali o tome kasnije, videćemo. Posle toga idem u Ameriku“, zaključila je Jorovićeva.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar