"Delfini" otišli na SP: "Volim taj naš duh"!

Posle trijumfa u Svetskoj ligi i plasmana na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, srpska reprezentacija pred novim izazovom - Svetsko prvenstvo. Bez najiskusnijih, ali imamo adute.

Ostali sportovi 04.07.2019 | 19:08
"Delfini" otišli na SP: "Volim taj naš duh"!
Iako će se prva utakmica sa Crnom Gorom igrati tek 15. jula, Svetsko prvenstvo koje se ove godine igra u Južnoj Koreji je za našu vaterpolo reprezentaciju već počelo.

Selektor Dejan Savić i 13 prvotimaca danas su otputovali na pripreme u Japan, gde će u narednim danima trenirati sa najboljim timom "Zemlje izlazećeg sunca".

"Dobro će nam doći taj rad. Bićemo sedam dana u Japanu, a onda se selimo u južnokorejski Kvandžu. Mlada smo ekipa, ali to ne znači da nemamo ambicije. Srbija uvek igra isto, videćemo do kog plasmana će nas to dovesti ovog puta", rekao je novi kapiten Miloš Ćuk.

Najmlađi su zaduženi za dodatnu opremu, Nikola Jakšić i Radomir Drašović o svemu vode računa.

"Najvažnije je da sam se odmorio. Bila je naporna sezona. Znam da će selektor sada da pojača tempo. Verujem da ćemo dostojno da predstavljamo Srbiju", rekao je Jakšić, koji je sa mađarskim Ferencvarošem osvojio titulu klupskog prvaka Evrope, a potom igrao za Srbiju u Svetskoj ligi.

Posle braće Pijetlović, ponovo će na jednom ovakvom takmičenju u našem timu igrati braća - Strahinja i Viktor Rašović. Stariji Strahinja je debitant, a Viktor već ima iskustvo sa Svetskog prvenstva u Budimpešti od pre dve godine.

"Mnogi pričaju da nemamo nikakav imperativ i da smo svoj cilj za ovu godinu ostvarili. Međutim, svi imamo svoj, unutrašnji pritisak i potrebno je da se sa njim izborimo", istakao je Strahinja Rašović.

Selektor Dejan Savić uobičajenim dosetkama pravi atmosferu. Želi da njegovi puleni bez straha dočekaju veliki ispit. Podseća i na druženje dan ranije kada su stariji reprezentativci (Filip Filipović, Stefan Mitrović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović Pijetlović, Milan Aleksić, Branislav Mitrović), koji su sada na odmoru, došli da podrže novi sastav.

"To je ta atmosfera koju negujemo, pravi gest. Nisu morali da dođu i podrže naše momke, ali su osetili trenutak. Volim taj tim, taj duh i te prijatelje koji su uvek sa nama", kaže Savić.

Ekipa Srbije se na Svetsko prvenstvo, turu do Japana, sedmodnevne pripreme i odlazak brzim vozom u Južnu Koreju. 

Naši vaterpolisti će na putu dugom 26 dana, tokom kojeg će preći gotovo 25.000 kilometara i boraviti u tri države i pet gradova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar