Barselona “podijelila“ Grizmana na rate!

I plaća preko, promocija za sedam dana zbog De Jonga! Sve smo bliži velikom transferu. . .

Fudbal 03.07.2019 | 13:04
Barselona “podijelila“ Grizmana na rate!
Real je zasad oduvao konkurenciju i izdominirao letnjom pijacom, Juventus radi posao na svoj način, dok je Mančester junajted doveo najskupljeg desnog beka svih vremena. Katalonija još nije osetila tu slast velikog potpisa, ali kada se bude sve završilo, Barselona bi mogla da bude čak i pobednik prelaznog roka!

Iako se mesecima intenzivno priča, čak je bilo i potvrda s više strana, transfer Antoana Grizmana iz madridskog Atletika još nije završen. Zašto? Barselonini direktori su marljivo radili na tome da Grizmanov transfer završe pod nešto drugačijim okolnostima nego što je to prvobitno bilo viđeno i sva je prilika da su u tome uspeli. Francuski Ekip javlja da je postignut dogovor dva kluba da se Grizmanova otkupna klauzula od 120.000.000 evra koja je postala aktivna od 1. jula podeli u tri jednake godišnje rate. Kako bi se namirili duhovi na stadionu Vanda Metropolitano Barselona će na pomenutu sumu novca platiti i šest miliona evra preko, da bi pokazala koliko su joj namere ozbiljne. To su odgovorni u Madridu prihvatili i sada ostaje samo da se transfer ozvaniči.

A, kada će se to desiti? Vrlo brzo! Moguće čak i do kraja sedmice, dok će se promocija dogoditi u narednih sedam dana. Pominjalo se nedavno da je ciljni datum 11. jul, a razlog za to je – Frenki de Jong. Naime, momak koji je ugovor s Barselonom potpisao još zimus imaće zvaničnu promociju u petak, a španski mediji najavljuju da će ona biti spektakularna. Prvi čovek Barse Đosep Marija Bartomeu zbog toga želi da malo “pripremi“ navijače, kako bi naredne sedmice dobili još luksuzniju promociju francuskog golgetera!

Podsetimo, Grizman će u Barseloni kroz petogodišnji ugovor zarađivati oko 16.000.000 evra po sezoni, bez bonusa, što je za trećinu manje od onoga što je imao u Atletiku. Ali, nema sumnje da će nedostatak novca biti namiren kroz uspeh na terenu...

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar