Ovako je Kalina pričao pre Saletovog spiska!

Pre nego što je selektor saopštio da ne računa na njega, Nikola Kalinić je za serijal "Zlatni momci" govorio o reprezentaciji.

Košarka 02.07.2019 | 12:07
Ovako je Kalina pričao pre Saletovog spiska!
Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Saša Đorđević skratio je ovog ponedeljka najširi spisak za Kinu i na njemu napravio dva iznenađenja.

Odlukom šefa struke "orlova", standardni članovi "A" selekcije Nemanja Nedović i Nikola Kalinić neće doći na okupljanje reprezentacije za Svetsko prvenstvo (31. avgust - 14. jul) i to automatski znači da će "preskočiti" ovo leto reprezentacije.

Biće to prvi put da obojica odsustvuju pod Đorđevićem kada su u stanju da igraju, a to se posebno odnosi na Kalinića, koji je i ove sezone bio jedan od najvažnijih igrača Fenerbahčea.

Minule subote, dva dana pre saopštavanja spiska, Kalinić je na snimanju za serijal "Zlatni momci" govorio o tome koliko poštuje reprezentaciju i koliko mu znači nastup za Srbiju.

Dva dana kasnije, Đorđević je priredio veliko iznenađenje...

"Kao košarkaš Srbije uvek si pod lupom i pritiskom istorije. Pod pritiskom si ljudi, momaka koji su pre tebe igrali, koji su davali sve od sebe, postigli neviđene uspehe i koji su obradovali naciju toliko puta da imaš i ti obavezu da bar pokušaš da doprineseš samim tim", rekao je Kalinić, koji je sa "orlovima" osvojio srebro na Svetskom prvenstvu 2014 i Olimpijskim igrama 2016.

Košarkaš Fenerbahčea i osvajač Evrolige iz 2017. godine standardni je član "orlova" od 2013. i Evropskog prvenstva u Sloveniji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar