Novak Đoković ima novog trenera!

Srpski teniser Novak Đoković angažovao je nekadašnjeg hrvatskog tenisera Gorana Ivaniševića kao svog trenera.

Tenis 30.06.2019 | 18:52
Novak Đoković ima novog trenera!
Otkud Ivanišević na treningu Đokovića?! Odmah su počele spekulacije da bi mogao slavni hrvatski teniser Goran Ivanišević mogao da postane deo stručnog štaba Novaka Đokovića...

Novak Đoković je spreman za Vimbldon, u ponedeljak od 14 sati izaći će na teren protiv Filipa Kolšrajbera, a u njegovom timu na Vimbldonu biće i čuveni hrvatski teniser, Goran Ivanišević.

Još uvek nije poznato da li je angažman Ivaniševića na duže staze ili je saradnja Ivaniševića i Đokovića ograničena samo na Vimbldon. Ovu informaciju prenose novinari na licu mesta, a pojedini su uspeli da snime trening Novaka i Gorana na kom su vežbali zajedno, pa je sve to podgrejalo spekulacije.

Nije tajna da Ivanišević oduvek ima jako dobar odnos sa srpskim igračem, da ga uvek podržava i navija za njega, ali sve ovo ne znači da je Marjan Vajda izgubio posao, već da je Ivanišević jedan od ljudi koji su se priključili Novakovom stručnom štabu.

Prijateljska poseta ili nešto više?

Na današnjem treningu Novaka Đokovića u "All England Clubu", pred početak Vimbldona na kome srpski as nastupa već u ponedeljak od 14 časova, pojavio se i Goran Ivanišević, ali je nepoznato i dalje u kom svojstvu.

Slavni hrvatski teniser i osvajač Vimbldona iz 2001. godine bio je u društvu trenera Marjana Vajde, a na nekim fotografijama vidi se da deli savete Đokoviću, sve sa reketom u rukama.

Zbog svega ovoga odmah su počele spekulacije da bi Ivanišević mogao da postane deo stručnog štaba Novaka Đokovića - ili je u pitanju dogovor samo za Vimbldon, kao što je to bio slučaj sa Marijom Ančićem pre dve godine.

Treća opcija je naravno da je Ivanišević zamena za Vajdu, ali za sada je ta varijanta najmanje verovatna zbog toga što srpsko-slovački tandem funkcioniše fenomenalno, pa do sada nije bilo indicija da bi Đoković prekinuo saradnju sa čovekom koji ga je "vratio" na vrh.

Inače, Goran Ivanišević već ima trenersko iskustvo pošto je do sada treirao Čilića, Berdiha i Raonića, dok ćemo videti da li će tom spisku dodati i trećeg igrača na "ić".

Nedavno je stao na stranu Novaka Đokovića odgovorivši Niku Kirjosu da bi trebalo da ukaže "malo više poštovanja srpskom teniseru", koji već mesecima proziva Srbina zbog različitih razloga, najčešće na društvenim mrežama.

Možda je i to samo slučajnost...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar