Vuk u penziji - ostaje u Igokei!

Kraj uspješne karijere: Vuk Radivojević u penziji! Poznato je i šta će mu biti novi posao. . . .

Košarka 28.06.2019 | 17:17
Vuk u penziji - ostaje u Igokei!
Vrijeme je za penziju!

Srpski plejmejker Vuk Radivojević (35, 196cm) završio je profesionalnu igračku karijeru u dresu Igokee, a u tom klubu će odmah preuzeti i novu funkciju, potvrdio je Igor Dodik.

Radivojević, koga je Dodik opisao kao "velikog čovjeka i odličnog momka", ulazi u menadžment kluba i već od iduće takmičarske godine biće na poziciji izvršnog direktora za košarkaške operacije, za koju u Igokei vjeruju da će mu dobro "sjesti".

"Nemam sumnju da će biti uspješan kao i na terenu", dodao je Dodik.

Vuk Radivojević je juniorsku karijeru počeo u Partizanu, da bi u profesionalne vode "uplivao" još 2002. godine u dresu kraljevačke Sloge, a već sezonu kasnije stigao je u Crvenu zvezdu u kojoj je imao ukupno tri mandata. 

Prvi od 2003. do 2007. godine, potom kratko od 2009. do 2010, odnosno posljednji put od 2011. do 2013. godine.

Od domaćih klubova igrao je još za FMP, dok je u inostranstvu bio član Fuenlabrade, Turk Telekoma i Slask Vroclava. Od 2015. godine je nastupao za Igokeu...

U karijeri je osvojio tri trofeja Kupa Radivoja Koraća, sva tri sa Crvenom zvezdom, dok je bio i član reprezentacije Srbije koja je učestvovala na Eurobasketu 2007. godine kada je na selektorskoj funkciji bio "Moka" Slavnić.

Pamtiće se kao veoma borben igrač koji je znao kako da "pokrene" ekipu!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar