Zamislite samo ovo: Mesi, Grizman, Suarez i Nejmar!

Da, zvuči "bolesno dobro", ali pravo je pitanje kako će se svi uklopiti u startnih 11. A sve je realnije da se to desi, pošto bi Grizman trebalo da bude "ozvaničen" 1. jula, dok je Nejmar sve bliži.

Fudbal 27.06.2019 | 23:30
Zamislite samo ovo: Mesi, Grizman, Suarez i Nejmar!
Zvanično je – Nejmar želi nazad u Barselonu!

Potpredsednik šampiona Španije Đordi Kardoner danas je rekao za španske medije da je Brazilac saopštio svom bivšem klubu da bi voleo da ponovo zaigra za njih, ali da još uvek nisu otpočeti pregovori sa Pari Sen Žermenom.

On je pre dve sezone napustio "Kamp Nou" u rekordnom transferu teškom 222 miliona evra i prešao u Francusku kako bi oko njega "sveci" izgradili ekipu i pokušali da osvoje Ligu šampiona.

Ipak, čini se da je čitav projekat bio neuspešan, klub nije uspeo da dogura dalje od četvrtfinala najprestižnijeg evropskog takmičenja, a Nejmar se posle dve sezone približio odlasku.

Njegov odnos sa saigračima i činjenica da se u Parizu sada stvari "vrte" oko Kilijana Mbapea dodatno su ga pogurali ka želji da se vrati Mesiju i saigračima, a kako prenose iz vrha katalonskog giganta i zvanično je obznanio svoj stav o povratku.

"Tačno je da Nejmar želi da se vrati, ali ne slažem se da je Barselona trenutno fokusirana na njegov potpis. Imamo mnogo posla, prvo moramo da završimo odlaske iz kluba da bismo videli koje igrače ćemo dovoditi", rekao je Kardoner.

Katalonci su nesigurni u dolazak napadača iz više razloga – već duže vreme je na pragu kluba i Antoan Grizman, a postoji i problem u načinu na koji je Brazilac pre dve godine napustio Španiju.

"Nejmar je sjajan igrač, ali način na koji je otišao će morati da bude preispitan, pa ćemo nakon toga odlučiti da li želimo da osvežimo saradnju s njim", istakao je potpredsednik Barse.

Dakle, jasno je – "blaugrana" je i dalje ogorčena zbog njegovog odlaska u PSŽ u trenucima kada su mogli da dominiraju Evropom, pa će superstar morati da se "izvini" kako bi ponovo zaigrao u bordo-plavom.

Sa druge strane, dolazak Grizmana i njega u isto vreme je naučna fantastika u ovim uslovima, oba obeštećenja bi ukupno iznosila sigurno preko 300 miliona evra, pa je očigledno da "blaugrana" prvo mora da prodaje kako bi napravila prostora za kupovine.

Pre nekoliko nedelja se govorilo o potencijalnom odlasku Filipea Kutinja u drugom pravcu, te bi tako mogao da bude napravljen i finansijski i sistemski prostor za Nejmara da se priključi nekadašnjim saigračima.

I dalje priče o zvaničnom poslu ne postoje, moraćemo da sačekamo neko vreme kako bismo dočekali kraj ove sage, ali jasno je da nas možda očekuje novo obaranje svetskog transfer rekorda.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar