Rupa u kazni: Čelsi pola Azara dao na Kovačića!

Navijači se šale da je Čelsi i sa zabranom transfera potrošio više novca od Arsenala na pojačanja, dok mnogobrojni "plavci" vjeruju da ih je Real Madrid nasamario.

Fudbal 27.06.2019 | 15:31
Rupa u kazni: Čelsi pola Azara dao na Kovačića!
"Pade" rekord Hrvatske!

Mateo Kovačić (25) će postati najskuplji hrvatski fudbaler u istoriji nakon što se ovih dana kompletira njegov transfer u Čelsi, po nevjerovatnoj cijeni od 50 miliona evra, iako je i dalje na snazi FIFA zabrana transfera za tim sa "Bridža".

Čelsi je našao "rupu" u kazni i Kovačića, za razliku od drugih, može da pazari pošto je bio registrovan za njih kao pozajmljeni igrač Reala, dok u ugovoru postoji klauzula o otkupu.

S obzirom na to da su "plavcima" neophodna pojačanja, posebno na sredini terena gdje imaju samo Kantea, Žoržinja, Bakajoka i Drinkvotera, dok je Ruben Loftus-Čik povrijeđen na duži period, jasno je bilo da Čelsi nekako mora da riješi problem, makar i preplatio Kovačića.

Svjesni su toga bili i u Realu i "naduvali" su cijenu za hrvatskog vezistu, a koliko je dobar posao u pitanju najbolje govori podatak da su ovim transferom "otplatili" pola Edena Azara.

Najbolji fudbaler Čelsija je prije nekoliko sedmica prešao u kraljevski klub za 100 miliona evra, ne računajući bonuse, dok je Real Madrid za petog-šestog svog igrača u rotaciji na sredini terena dobio upola manje...

Kovačić je prošle sezone odigrao 51 meč za Čelsi bez datog gola, uz dvije asistencije.

Podsjetimo da Čelsi i dalje nije riješio pitanje trenera za novu sezonu, nakon odlaska Mauricija Sarija, a najvjerovatnije će njegov naslednik biti Frank Lampard. Derbi je dao pristanak da pregovaraju i očekuje se konačni dogovor...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar