Kolumbijski ples pod Vezuvom?!

Čeka se "mig" Reala! Hames Rodrigez želi u Napoli. Napoli želi da ga dovede. Ali, pita se Real Madrid. Evo i kolika bi mu plata bila.

Fudbal 25.06.2019 | 19:24
Kolumbijski ples pod Vezuvom?!
Kolumbijski plejmejker je na dobrom putu da postane novi igrač Napolija i da ponovo sarađuje sa trenerom Karlom Anćelotijem.

Njih dvojica su svojevremeno zajedno bili u Real Madridu, klubu čiji je Rodrigez igrač i koji se i pita za ovaj transfer. A sarađivali su (kratko) i u Bajernu, pre nego što je Anćeloti dobio otkaz septembra 2017. godine.

Želja Hamesa (ili Džejmsa) Rodrigeza nije sporna. Nije sporno ni da je Napoli i te kako zainteresovan, tačnije Karlo Anćeloti. Italijanski mediji navode da pregovori idu u dobrom pravcu, odnosno onom koji želi klub iz Napulja.

Rodrigez je trenutno sa svojom reprezentacijom na Kopa Amerika.

"Trenutno sam fokusiran na ovo takmičenje i reprezentaciju. I dalje ne znam gde ću igrati naredne sezone. Odluka je na Realu, ne na meni", kaže ovaj 27-godišnji fudbaler, koji je prethodne dve sezone bio na pozajmici u minhenskom Bajernu, koji nije bio spreman da otkupi njegov ugovor za 42 miliona evra.

Na insistiranje novinara i stalna zapitkivanja o Napoliju, Rodrigez je dao ovakav odgovor: "Moj italijanski je prilično loš".

Posle Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, Rodrigez je potpisao ugovor sa Realom na 90 miliona evra. Ali, samim tim što je poslednje dve sezonje bio na pozajmici u Bajernu jasno govore o tome kakav mu je status u klubu iz Madrida.

Kaže i da još nije razgovarao sa trenerom Reala Zinedinom Zidanom sa kojim je u lošim odnosima još otkako ga je Francuz izostavio iz tima u finalu Lige evropskih šampiona u sezoni 2016/17. Ta ljutnja ga je i odvela na pozajmicu u Bajern.

Italijani pišu da bi Rodrigez mogao da najpre dođe na pozajmicu (10 miliona evra), ali uz opciju da potom otkupi njegov ugovor na kraju sezone 2019/20. za 40 miliona evra.

Ako se obistine ove informacije, ostaće mu samo da nađe profesora za italijanski jezik... 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar