Mladi odbojkaši u Tirani

Juniorska odbojkaška reprezentacija BiH od 24. do 28. juna učestvuje na Balkanskom prvenstvu koje se održava u Tirani.

Bosna i Hercegovina 24.06.2019 | 14:28
Mladi odbojkaši u Tirani
Naša selekcija se nalazi u grupi B. Pored juniora iz BiH, grupu čine selekcije Srbije, Crne Gore i Rumunije.

U prvom meču reprezentacija BiH predvođena selektorom Daliborom Mićićem i kapitenom Nikolom Blagojevićem, prvotimcem bijeljinskog “Radnika”, večeras od 21:30 sati odmjeriće snage sa vršnjacima iz Crne Gore.

Potom u utorak, u isto vrijeme, bh. juniori igraju protiv Srbije, a posljednji meč u grupnoj fazi na programu je u srijedu protiv Rumunije od 16:30 sati.

“Igramo u teškoj grupi. Ostale reprezentacije dosta duže nastupaju skupa, za razliku od nas, koji smo samo sedam dana radili zajedno. Nažalost, nismo uspjeli organizovati ni jednu probnu utakmicu. Ali, ako nam se ukaže prilika da iznenadimo nekoga od protivnika, nećemo je propustiti. BiH ima veliki potencijal, sa ovim mladim reprezentativcima treba samo više raditi i rezultat će doći”, kaže za N1 selektor Dalibor Mićić.

Pored kapitena Nikole Blagojevića, reprezentaciju BiH sačinjava još 11 odbojkaša: Đorđe Ganilović, Kenan Fejzić, Bakir Hercegovac, Mihajlo Brborić, Matej Ivić, Rastko Kosjerina, Adin Fazlić, Vedad Abdulahović, Hasan Hadžić, Arman Čirić i Stevo Živković.

U grupi A snage će odmjeriti Albanija, Grčka, Sjeverna Makedonija i Kosovo.

Mečevi polufinala na programu su u četvrtak, dok je finalni susret planiran u petak u 19 sati.

(N1)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Radovan III

24.06.2019 21:25

Iz izjave trenera se vidi već da će biti zadnji u grupi.U samoj izjavi već se pravda za loš rezultat koji će ostvariti.Znači ako se to desi treba ga smjeniti da nije vrijedan da to radi.

ODGOVORITE