Otkazan susret lidera u Parizu

Definitivno je otkazan susret zvaničnika Beograda i Prištine, koji je 1. jula trebalo da bude održan u Parizu u organizaciji Njemačke i Francuske, potvrđeno je Sputnjiku u pariskim diplomatskim krugovima.  

Svijet 21.06.2019 | 14:24
Otkazan susret lidera u Parizu
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio tu mogućnost rekavši da “postoji 99 odsto šansi da do dugo najavljivanog susreta ne dođe, jer albanska strana praktično opstruiše nastavak bilo kakvih pregovora”.

U okviru priprema za susret, juče se i Marko Đurić u Berlinu sreo sa predstavnicima Prištine, koji nisu željeli da razgovaraju o ukidanju taksi na robu iz Srbije, a što je glavni uslov da bi se otkočio pregovarački proces. 

Susret u Parizu trebalo je da bude drugi pokušaj približavanja stavova Beograda i Prištine “pod palicom” Angele Merkel i Emanuela Makrona, pošto se već jedan sličan susret održao prije mjesec dana u Berlinu.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bakica

21.06.2019 12:48

Znali smo da ce tako biti.

ODGOVORITE
Name

Labud

21.06.2019 14:41

Nego sta Albanci diktiraju kad ce i o cemu ce se razgovarati.Jasno je sad i Vucicu da su odustali od trazenja da ih Srbija prizna,a sve to ne ide u prilog Srbiji.

Name

Lider

21.06.2019 14:10

Vučić? Ma to je naš VOĐA!!!

ODGOVORITE
Name

EU-NATO-UN

21.06.2019 14:31

Islamsko katilička unija prepuna srbomrzaca ništa dobro Srbima donjet neće.

ODGOVORITE
Name

Re

21.06.2019 18:28

Ti sam po sebi određuje ko ce te mrziti. Hahahahaha iako ti niko ništa nije rekao sem istine. Jbga vama smeta sve sto nije laz. Sami sebe lažete iako znate da to nije tako ali nekako uspete ubediti sebe i povjerujete u takve stvari. Drug moj i ja sam Srbin Darko i volim sve nase ali i sve ljude svakog čovjeka. Malo podigni glavu iz vlastitog dvorišta možda imaš super komšiju a iako nebude dobar po tebi malo sebi i razmisli možda nije do njega možda je do tebe