Nehumanost prema jednom bolesniku

Dok čitava Bijeljina i okolina strepe za sudbinu Boška Vukovića, a brojni humani građani svih uzrasta prikupljaju pomoć za njegovo liječenje, Boškova porodica pored bitke za njegovo ozdravljenje, vodi borbu i protiv zdravstvenog sistema koji kao da se trudi da im dodatno oteža muke koje preživljavaju.

Republika Srpska 21.06.2019 | 07:21
Nehumanost prema jednom bolesniku
Redakcija portala Dešavanja u Bijeljini je dobila ogorčeno pismo Boškovog oca koji opisuje sraman odnos medicinske birokratije prema njegovom sinu prethodnih sedmica.

- Boško je bio mjesec dana na VMA u Beogradu i onda, bez ikakvog obrazloženja, bukvalno izbačen s upalom pluća i prebačen za Bijeljinu.

Poznavajuci bijeljinsku bolnicu i da se ne mogu nositi sa ovako teškim bolesnikom tražimo sve moguće veze da dobije uputnicu za Banjaluku gdje je boravio oko 20 dana, ali onda ga prebacuju za Gradišku na njegu sa produženim boravkom. Prije pet dana je imao problema sa stomakom pa ga vraćaju za Banjaluku, gdje mu se stanje stabilizovalo. I baš u tom trenutku donose odluku da ga prebace u Bijeljinu, jer bolnica u Gradišci ne može da ga primi, samo zato jer je direktor na moru - očajan je Boškov otac, nemoćan pred neljudskosti onih kojima bi dobrobit pacijenta trebalo da bude iznad svega ostalog.

Boško bi danas u jutarnjim časovima trebalo da bude dovezen u bijeljinsku bolnicu, a rodbina, školski drugovi i humani sugrađani najavljuju protestno okupljanje pred bolnicom "Sveti Vračevi"' u trenucima kad Boška budu dovozili, uz poruku: "Bošku će značiti!"

(desavanjaubijeljini.com)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

AJDE SAD

21.06.2019 05:45

GRADONACELNICE DIREKTNO KOD DR.MAKSIMOVICA PA ZOVITE DODIKA DA TO RIJESI.VI MOZETE SVEA NAROD CE SKUPITI PARE NA HUMANITARNI BROJ....AJDE MICO..AJDE DRASKO STANIVUKOVICU..AJDE VUKANOVICU..NE DAO BOG NIKOM

ODGOVORITE
Name

Ре

21.06.2019 07:04

Сваки мјесец се одбија за дјецу , на рачуну има доста пара.

Name

boba

21.06.2019 06:05

E djeco moja, neka vas Bog cuva i sreca prati.

ODGOVORITE
Name

re

21.06.2019 06:19

tužno i pretužno, ode nam sva mladost

Name

XY

21.06.2019 08:01

što su potrošile članice snsd za iće i piće ,da su jedan deo dale za bolesno djete sve bi bilo drugačije. Tužno ,ali mi obični građani smo bez novca i moći.

Name

Bože tuge...

21.06.2019 06:30

Velika tuga i sramota prema ovom djetetu, kako se ponašaju bahato i nehumano, bez trunke milosti. Ovo je postao tako odvratan i beskrupulozan sistem, jer je sve ogrezlo u mito i korupciju, pa se pitam kako ćemo, kao društvo opstati, kad nam se ovako ponašaju prema nemoćnom djetetu? Ovo je tako bijedan potez, da je svaki komentar neadekvatan, a narod se treba konačno probuditi, jer je ovdje pala na ispitu i ljudska i profesionalna humanost...

ODGOVORITE
Name

Q

21.06.2019 08:31

Vodja je SATANA,Dodik,i narod dok se ne vrati Hristu,jos gore ce biti,prodaju ljudi dusu za glas,pivo,vidjeli smo sta SATANA radi sinoc u bluci,10 bandita policajaca ko psi na jednog starog covjeka,ni Pavelić nije tako radio,Dodik je rak rana za postene ljude

Name

Ukc b.luka

21.06.2019 11:26

Ahahahahhaha..sta kaze da zove Dodika...ahahahahagahga..Pa znate li vi Bijeljinci koliko je Baja ukrao para da se mogla jos jedna Bn napraviti..A na kraju krajeva..a zasto vi saljete pacijente za BL?Jeste li vi ljekari kao i ovi u UKC?Jeste istu skolu zavrsili?Aloooo pa prvi ste se bunili kada je trebalo radnicima UKC da se poveca plata za 20% kao referentnoj ustanovi...Tada ste govorili ,pa i mi smo ljekari..istu skolu smo zavrsili..Sta sada hocete????

ODGOVORITE