Нехуманост према једном болеснику

Док читава Бијељина и околина стрепе за судбину Бошка Вуковића, а бројни хумани грађани свих узраста прикупљају помоћ за његово лијечење, Бошкова породица поред битке за његово оздрављење, води борбу и против здравственог система који као да се труди да им додатно отежа муке које преживљавају.

Република Српска 21.06.2019 | 07:21
Нехуманост према једном болеснику
Редакција портала Дешавања у Бијељини је добила огорчено писмо Бошковог оца који описује сраман однос медицинске бирократије према његовом сину претходних седмица.

- Бошко је био мјесец дана на ВМА у Београду и онда, без икаквог образложења, буквално избачен с упалом плућа и пребачен за Бијељину.

Познавајуци бијељинску болницу и да се не могу носити са овако тешким болесником тражимо све могуће везе да добије упутницу за Бањалуку гдје је боравио око 20 дана, али онда га пребацују за Градишку на његу са продуженим боравком. Прије пет дана је имао проблема са стомаком па га враћају за Бањалуку, гдје му се стање стабилизовало. И баш у том тренутку доносе одлуку да га пребаце у Бијељину, јер болница у Градишци не може да га прими, само зато јер је директор на мору - очајан је Бошков отац, немоћан пред нељудскости оних којима би добробит пацијента требало да буде изнад свега осталог.

Бошко би данас у јутарњим часовима требало да буде довезен у бијељинску болницу, а родбина, школски другови и хумани суграђани најављују протестно окупљање пред болницом "Свети Врачеви"' у тренуцима кад Бошка буду довозили, уз поруку: "Бошку ће значити!"

(десавањаубијељини.цом)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

АЈДЕ САД

21.06.2019 05:45

ГРАДОНАЦЕЛНИЦЕ ДИРЕКТНО КОД ДР.МАКСИМОВИЦА ПА ЗОВИТЕ ДОДИКА ДА ТО РИЈЕСИ.ВИ МОЗЕТЕ СВЕА НАРОД ЦЕ СКУПИТИ ПАРЕ НА ХУМАНИТАРНИ БРОЈ....АЈДЕ МИЦО..АЈДЕ ДРАСКО СТАНИВУКОВИЦУ..АЈДЕ ВУКАНОВИЦУ..НЕ ДАО БОГ НИКОМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.06.2019 07:04

Сваки мјесец се одбија за дјецу , на рачуну има доста пара.

Name

боба

21.06.2019 06:05

Е дјецо моја, нека вас Бог цува и среца прати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

21.06.2019 06:19

тужно и претужно, оде нам сва младост

Name

XY

21.06.2019 08:01

што су потрошиле чланице снсд за иће и пиће ,да су један део дале за болесно дјете све би било другачије. Тужно ,али ми обични грађани смо без новца и моћи.

Name

Боже туге...

21.06.2019 06:30

Велика туга и срамота према овом дјетету, како се понашају бахато и нехумано, без трунке милости. Ово је постао тако одвратан и бескрупулозан систем, јер је све огрезло у мито и корупцију, па се питам како ћемо, као друштво опстати, кад нам се овако понашају према немоћном дјетету? Ово је тако биједан потез, да је сваки коментар неадекватан, а народ се треба коначно пробудити, јер је овдје пала на испиту и људска и професионална хуманост...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Q

21.06.2019 08:31

Водја је САТАНА,Додик,и народ док се не врати Христу,јос горе це бити,продају људи дусу за глас,пиво,видјели смо ста САТАНА ради синоц у блуци,10 бандита полицајаца ко пси на једног старог цовјека,ни Павелић није тако радио,Додик је рак рана за постене људе

Name

Укц б.лука

21.06.2019 11:26

Ахахахаххаха..ста казе да зове Додика...ахахахахагахга..Па знате ли ви Бијељинци колико је Баја украо пара да се могла јос једна Бн направити..А на крају крајева..а засто ви саљете пацијенте за БЛ?Јесте ли ви љекари као и ови у УКЦ?Јесте исту сколу заврсили?Алоооо па први сте се бунили када је требало радницима УКЦ да се повеца плата за 20% као референтној установи...Тада сте говорили ,па и ми смо љекари..исту сколу смо заврсили..Ста сада хоцете????

ОДГОВОРИТЕ