Jokićev saigrač poručio Špancima...

Neverovatna osoba! Huančo Ernangomez u intervjuu za španski "As" govorio o Nikoli Jokić. Samo reči hvale. . .

Košarka 20.06.2019 | 14:45
Jokićev saigrač poručio Špancima...
Španski košarkaš i član NBA ligaša Denver Nagetsa Huančo Ernangomez za klupskog saigrača Nikolu Jokić rekao je da je najveći talenat kojeg je video u životu i da je u tek završenoj sezoni napravio korak više u najjačoj ligi sveta.

"Jokić je neverovatna osoba. Možda vi to ne znate kao ja koji sam sa njim svaki dan, ali on je skroman i vredan momak. Svaki dan trenira u teretani. On je jedan od retkih košarkasa koji je ove sezone izdržao da odigra sve utakmice, osim jedne sa koje isključen", rekao je Hernangomez u intervjuu za španski list As.

On je istakao i kakav je uspeh srpski centar napravio u NBA u sezoni u kojoj je Denver igrao polufinale na Zapadu.

"Napravio je korak napred i bio je najbolji centar u NBA, izabran u najbolju petorku, igrao je na Ol-staru i vodio Denver do polufinala Zapadne konferencije".

Krilni centar španske selekcije govorio je i tome kako je srpski košrkaš doživeo eliminaciju od Portlanda.

"U utakmici kada smo ispali iz doigravanja, Jokić je meč završio skoro sa 20 skokova. Posle utakmice plakao je u svlačionici i krivio sebe za eliminaciju. To pokazuje koliko on voli košarku i da njegovo najbolje tek dolazi. Nikola je možda najveći talenat koji sam video u svom životu", zaključio je Ernangomez.

Jokić i Ernangomez verovatno imaće priliku da se susretnu na protivničkim stranama na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, jer će se Srbija i Španija ukrstiti u drugoj fazi takmičenje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar