Palmer i čelnici policijskih agencija

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Metju Palmer u višednevnoj je posjeti Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 16.06.2019 | 18:29
Palmer i čelnici policijskih agencija
Nakon nekoliko sastanaka u Banjaluci zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD-a u Sarajevu će u ponedjeljak, između ostalih, prisustvovati i sastanku sa čelnicima policijskih i bezbjednosnih agencija u Bosni i Hercegovini. Nezvanično, fokus razgovora biće koordinacija u radu na osiguranju granica.

Sastanku bi trebali prisustvovati direktori ili zamjenici iz Granične policije BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Službe za poslove sa strancima, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH, Ministarstva bezbjednosti BiH, Policije Brčko distrikta BiH, te Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

Kako je za N1 do sada potvrđeno, sastanku će, između ostalih, prisustvovati zamjenik direktora Agencije za istrage i zaštitu, ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, te direktor policije Republike Srpske.

(N1)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

tramp

16.06.2019 16:34

Ameri nagone migrante ovamo, a ovaj nadgleda kako napreduju.

ODGOVORITE
Name

Re

16.06.2019 19:00

Nije nego gleda koliko mu treba pojačanja NATO snaga da mogu posmatrati rezervni sastav policije ako zatreba

Name

Posmatrač

16.06.2019 18:52

Pa bar recite MUP RS da skine zabranu kretanja i okupljanja građanima, i da prekinu da vrše represiju na nedužnim građanimakoji traže pravdu i istinu Pravda za Davida. Ako to bar ne uradite onda ste isti kao ova fašistčko-mafijaška hunta koja nas uništava.

ODGOVORITE