A gdje vam krčmar za taj račun?!

Bejl ponovio čelnicima Reala ono što su tabloidi pre nekoliko dana najavili - nema nameru da bilo gde odlazi!

Fudbal 08.06.2019 | 22:30
A gdje vam krčmar za taj račun?!
Prave račun bez krčmara... Tako bi se u najkraćem moglo nazvati ono što rade u Realu poslednjih nedelja. Zinedin Zidan uspeo je da ubedi Florentina Pereza da Madriđani treba da se odreknu Gereta Bejla, ali taj plan za sada se ne kreće u najboljem smeru. Ono što su tabloidi objavili pre nekoliko dana - izjava neimenovanog izvora bliskog igraču da će bez problema provesti tri naredne godine igrajući golf u Madridu, ako na njega ne budu računali - sada je na neki način dobilo potvrdu, jer otpirlike istu stvar objavio i renomirani As.  

Madridski dnevnik javlja da je Velšanin pre odlaska na okupljanje reprezentacije prvo preko svog agenta Džonatana Barneta poručio upravi da nema nameru da napušta klub, a onda je i sam zatražio sastanak sa generalnim direktorom Hoze Anhelom Sančezom, kako bi mu saopštio da "nema potrebe da mu traže novi klub i osluškuju ponude". 

U Madridu su već ukalkulisali da će s novcem dobijenim od transfera Gereta Bejla pokriti dobar deo uloženog za dovođenje novih pojačanja, ali kako sada stvari stoje plan im se debelo izjalovio. U čemu je problem? Pre svega u astronomskoj plati. Bejl je svestan da gde do otišao ne može da dobije ni izbliza ono što zarađuje u Madridu. Radi se o cifri od 17.000.000 evra na godišnjem nivou?! A ugovor čvrst - još pune tri godine. 

Velšanin kao "opravdanje" za svoj stav koristi porodicu, jer kako tvrdi - svi su se preselili u Madrid i tu im je lepo, pa nemaju potrebu da idu bilo gde. Razumljivo. U godinama je kada više ne mora da se dokazuje (29) i prosto želi da se dodatno finansijski obezbedi. Naravno, Real uvek može da ga isplati - iskešira 51.000.000 evra (za tri preostale godine) i eto sporazumnog raskida.

Madriđani su Bejlov transfer već bili ukalkulisali. Planirali su još da na pozajmicu pošalju Braima Dijaza, odnosno da saslušaju ponude za Lukasa Vaskeza. Time bi značajno rasteretili krilne pozicije. Ali posle Bejlove odluke - ako je vereovati madridskom listu - situacija se komplikuje.     

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar