Vranješ: Borac zaslužuje gornji dio tabele!

Kapiten Borca ističe da će igrači spremno dočekati premijerligaške obaveze, koje počinju 20. jula.

Fudbal 07.06.2019 | 21:03
Vranješ: Borac zaslužuje gornji dio tabele!
Stojan Vranješ se tokom zimskog prelaznog roka vratio u Borac i Banjaluku nakon 9 godina. 32-godišnji fudbaler se 2010. godine otisnuo put Rumunije, gdje je nosio dres Pandurija i Kluža, nakon čega je uslijedila seoba u novosadsku Vojvodinu, odakle je u februaru 2014. godine otišao u Poljsku, gdje je nastupao za Lehiju iz Gdanjska, varšavsku Legiju i Pjast.

U januaru prošle godine zadužio je opremu sarajevskog Željezničara, sa kojim je zimus sporazumno raskinuo ugovor i vratio se u matični klub, sa kojim je tokom priprema u Antaliji, gdje je i predstavljen, dogovorio saradnju na tri i po godine, te će i u predstojećim premijerligaškim obavezama biti važan šraf u crveno-plavoj mašineriji.

U izjavi na klupskom ručku organizovanom povodom završetka sezone, Vranješ je u prvi plan istakao način na koji je klub iz Platonove ulice stigao do šampionske titule i ekspresnog povratka u Premijer ligu BiH.

"Mogu da kažem da smo svi zadovoljni ovom sezonom, počev od igrača preko uprave kluba do svih zaposlenih u klubu. Kao što sam i rekao prilikom mog dolaska, naš primarni cilj je povratak u Premijer ligu BiH i njega smo ostvarili. Svi znate kako je to učinjeno – na jedan ubjedljiv način. Najvažnije je da smo uspjeli da realizujemo taj prvi cilj i sad smo svi skoncentrisani na Premijer ligu. Znamo da neće biti lako, ali čekamo početak priprema spremni za predstojeću sezonu", rekao je iskusni vezista.

"Crveno-plavi", kao što je poznato, nemaju previse vremena za odmor s obzirom da pripreme za nastup u elitnom rangu bh. fudbala počinju 15. juna, dok je početak sezone zakazan za 20. jul.

"Svi znamo da je Premijer liga stepenica više u odnosu na Premijer ligu, ali je Borac u proteklom periodu odradio dobar posao, tako da nam neće biti prevelika razlika, pogotovo ako znamo da smo ubjedljivo osvojili Prvu ligu Republike Srpske. Što se tiče očekivanja, dosta će zavisiti od odlazaka i dolazaka, to nije moj dio posla, ali mislim da Borac zaslužuje da bude u gornjem dijelu tabele, ali i da pokuša, iz drugog plana, da učini što je moguće više i eventualno izbori Evropu, ukoliko se ukaže prilika. Ako pogledate tabelu iz ove sezone, znaćete o čemu pričam", istakao je jedan od najiskusnijih prvotimaca novog šampiona Republike Srpske.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

igor

07.06.2019 20:29

SLOGA JE BOLJA OD VAS

ODGOVORITE