Žena upućivala prijetnje sudu

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Snežane Gajić (53) iz Lončara kod Brčkog zbog sumnje da je u aprilu u tri navrata uputila prijetnje po sigurnost zaposlenih u pravosuđu distrikta.

Bosna i Hercegovina 07.06.2019 | 14:25
Žena upućivala prijetnje sudu
Prema optužnici, Gajić se tereti da je 10., 15. i 19. aprila prijetećim telefonskim pozivima na broj Osnovnog suda u Brčkom, koje je mobilnim telefonom anonimno upućivala iz mjesta Lončari, ugrozila sigurnost svih zaposlenih u pravosuđu distrikta Brčko.

Optužena je prijetnjama eksplozijom izazvala strah i uznemirenost zaposlenih osoba u pravosudnim institucijama Brčko distrikta BiH, te potrebu njihovog privremenog izmještanja i detaljnog pregleda objekata pravosudnih institucija u tom gradu - navodi se u optužnici.

Tužilaštvo je u ovom slučaju naredilo hitno provođenje istrage već nakon prvog poziva, a intenzivnim provođenjem istražnih radnji, u saradnji sa policijom Brčko distrikta BiH, osumnjičena je ubrzo otkrivena.

Optužnicu je potvrdio Osnovni sud Brčko distrikta BiH.

(Fena)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Prjetnje treba osuditi,al ih ispitati dublje i sa razlogom

07.06.2019 12:45

Kvalifikacija"Izazvala strah i uznemirenost ", hm, a kakao je građaninu kad mu recimo( kriminalac ,siledžija ,razbojnik ,mrcina) prjeti ,a policija sastavi zapisnik tako da mrcina bude prekršajno optužen samo za narušavanje javnog reda i mira!!!Tu nema kvalifikacije strah i uznemirenost !!!!!Imamo svakodnevno dokaze ko se osloni na policiju tužioca i sud pri prijavljivanju pretnji lako izgubi glavu !!!Nikad više sudova i sudija zakona ,a više nepravde ,zla,kriminala,ubistava ................

ODGOVORITE
Name

@Роки

07.06.2019 12:47

Само сте ви у кривосуђу криви за револт грађана . Ал сте ажурни кад неко у афекту изрекне нешто а и ви знате да жена неће ништа учинити али сте ви дубоко увређени, јадан народ са вама.

ODGOVORITE
Name

brecalo

07.06.2019 19:32

A kad lukac javno u skupstini republike srpske prjeti onda nikom nista A kada policajac kaze drzava mi dala pistolj i ja mogu da te ubijem onda nista vidi se da vlasti mogu da prjete a da neodgovaraju

ODGOVORITE
Name

Direkt

07.06.2019 23:18

Neko je zaboravio da prijeti sa mobilnog, sa nepoznate lokacije i baci karticu u vatru, sa ciljem odlaganja sudskog rocista. Amater. :)))

ODGOVORITE
Name

Xh

08.06.2019 03:52

TAKO I TREBA ZENU OSTAVIT NA MIRU KAD LOPOVI JAVNO PRIJETE NARODU ONDA NIKOM NISTA NARODU NA USTANAK PROTIV NEPRAVDE

ODGOVORITE