Gorka ljubav u "Gorkoj zemlji"

U programu BN televizije od ponedjeljka 10. juna od 20:55, sa emitovanjem počinje nova serija pod nazivom „Gorka zemlja“.

Zabava 05.06.2019 | 14:55
Gorka ljubav u "Gorkoj zemlji"

Serija koja govori o mjestu gdje ljubav ne poznaje granice, mjestu gdje se za ljubav umire... U „Gorkoj zemlji“ ljubav je veća od života. 

Priča o čovjeku koji ne žali umrijeti ili ubiti za ženu koju strastveno voli, o žena koja se odriče svojih nada, snova, pa i same sebe kako bi spasila čovjeka kojeg voli, o majci koja je svoj život posvetila da po svaku cijenu zaštiti autoritet svoga sina, sve to na plodnoj zemlji koju njihova porodica posjeduje stoljećima. O modernom zemljovlasniku  koji očajnički želi imati ženu u koju je opsesivno zaljubljen - ženu koja mu neće uzvratiti ljubav.


S jedne strane su oni koji su spremni učiniti sve prema svakome kako bi dobili ono što žele. S druge strane su ljubazni ljudi, s toplim srcima, koji vjeruju u snagu ljubavi.


"Gorka zemlja“ je priča o legendarnoj ljubavi koja počinje u Istanbulu tokom 1970-ih i nastavlja se u plodnim zemljama na jugu.

„Gorka zemlja“ postavlja pitanje da li je ljubav vječna nasuprot  svih životnih okolnosti.

Na tim zemljama koje su vjekovima oblikovane legendarnim pričama o hrabrosti i epskoj ljubavi, u razdoblju kada mehanizacija u poljoprivredi počinje pokazivati svoje rezultate, postavlja se pitanje - gdje počinje ljepota ljubavi, a gdje se zlo završava?


Mladić, koji počini ubistvo kako bi zaštitio svoju ljubav od okrutnosti vlastite porodice i djevojka koja bi radije umrla nego odustala od ljubavi, kreću na naporan put u bijeg...

Sudbina dovodi ove strastvene ljubavnike do Adane, gdje će završiti na prostranim i plodnim zemljama modernog i moćnog zemljoposjednika koji je studirao u inostranstvu i njegove dominantne majke.

Jednostavna laž koju odbjegli ljubavnici izgovaraju kako ne bi bili odvojeni jedno od drugog na toj zemlji dok traže izlaz, preokrenuće njihove živote i uništiti sve nade u spas koji su naizgled imali, ostavljajući ih da žive u svijetu potpunog previranja.


Hoće li majčino srce kucati za te dvije žrtve sudbine jednako kao što kuca za njenog voljenog sina?

Koliko dugo će moderni robovlasnik, naviknut da ima sve što poželi, nastaviti voljeti ženu koju posjeduje samo fizički, ali nikad i njeno srce?

 
Hoće li bezgranična ljubav prevladati sve prepreke?

"Gorka zemlja" od ponedjeljka 10. juna od 20:55 u programu BN televizije!

Komentari / 0

Ostavite komentar