Proces izgradnje novog Real Madrida...

Do kraja nedelje potpisuju Jović, Azar i Mendi! Cilj je da se sve okonča ove nedelje, kako bi igrači mogli nesmetano mogli na okupljanja svojih reprezentativnih selekcija, a potom i na odmor, gde bi prikupili dovoljno energije za zvaničan početak priprema ekipe Zinedina Zidana 8. jula.

Fudbal 03.06.2019 | 23:15
Proces izgradnje novog Real Madrida...
Sezona 2018/2019. stavljena je u arhivu, kao jedna od najlošijih u novijoj istoriji Real Madrida. Vreme je da se započne proces stvaranja nove generacije igrača Kraljevskog kluba, pa ugledna Marka najvaljuje da će ove sedmice biti finiširani pregovori sa trojicom igrača. U pitanju su transferi Luke Jovića, EdenaAzara i Ferlana Mendija.

Madriđani već neko vreme rade na pregovorima oko ovih igrača, a sada ka je sezona u svim takmičenjima i zvanično završena radi se na finalizaciji poslova. Cilj je da se sve okonča ove nedelje, kako bi igrači nesmetano mogli na okupljanja svojih reprezentativnih selekcija, a potom i na odmor, gde bi prikupili dovoljno energije za zvaničan početak priprema ekipe Zinedina Zidana 8. jula.

Potpisivanje Azara će biti najzvučnije, pa je se očekuje da će oni biti prvo ozvačeno. Belgijanac je jedna od najveći fudbalskih zvezda današnjice, ali pregovori sa Čelsijem još uvek nisu i zvanićno završeni, iako vrlo dobro napreduju. Marka veruje da bi sve moglo da se finišira već u toku današnjeg dana. Obeštećenje će iznositi oko 120.000.000, iako se u Madridu još uvek nadaju da bi cifru ipak mogli malo da spuste. Uskoro će biti zatvoren i Mendijev transfer iz Liona. Ostalo je još da se finiširaju detalju transfera, ali se očekuje da će Madriđani dati zvaničnu potvrdu ove nedelje. Ranije se pominjalo da bi transfer odličnog levog beka trebalo da iznosi oko 50.000.000 evra.

Konačno, ono što najviše zanima ovdašnju javnost, budućnost Luke Jovića. Kako piše Marka, transfer koji je kuvan na tihoj vatri konačno ulazi u ciljni pravac. Srpski napadač je bio najkomplikovanija operaciaja za čelnike Real Madrida s obzirom da u Ajntrahtu tokom pregovora nisu pokazali nikakvu fleksibilnost. Uprkos dobrim odnosima dva kluba, Nemcu nisu želeli da odstupe od 70.000.000 evra obeštećenja, a veruje se da će konačan dogovor biti baš u granici između 65.000.000 i 70.000.000 evra. Marka navodi i da su interesovanja Barselone i Bajerna omogućili Ajntrahtu da drži visoku cenu i od nje ne odstupi sve do današnjeg dana. Real je u međuvremenu kompletirao dogodov sa igračem, pa se očekuje da sve uskoro bude gotovo.

Ukoliko sve bude okončano onako kako je planirano, zvanična prezentacija igrača bila bi obavljena nakon njihovih reprezentativnih obaveza. Prvi će dres podići Eden Azar, kako bi isti odmah bio stavljen u prodaju i našao se na raspolaganju ushićenim navijačima.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar