Nije šala, Barsa kreće po Nejmara!

I PSŽ-u nudi Kutinja, Rakitića i Dembelea u znak pomirenja! Odnosi dva kluba odavno su vrlo loši. . .

Fudbal 03.06.2019 | 13:38
Nije šala, Barsa kreće po Nejmara!
Isprva je krenulo kao glasina u koju niko pri zdravoj svesti ne bi poverovao. Ali onda su izveštaji postajali sve učestaliji, sve ozbiljniji da bismo danas dobili i definitivni potvrdu katalonskih medija: Barselona je čvrsto rešena da pokuša da ovog leta vrati Nejmara na stadion “Kamp Nou“! I spremna je da zauzvrat Pari Sen Žermenu prepusti Filipea Kutinja, pa čak i Usmana Dembelea i Ivana Rakitića, pošto svi znaju da su dva kluba već godinama na ratnoj nozi.

Otimali su se oko Tijaga Mote, Marka Veratija, Adrijena Rabioa, Nejmara naravno, a i tu stajemo jer je lista toliko dugačka da bismo previše skrenuli sa teme. Sve to znači da su u Barsi apsolutno svesni da ne bi imali nikakve šanse da Nejmara vrate ako ne bi Svecima ponudili “lulu mira“.

A kad su – o tome katalonski mediji pišu već danima, no smo zaista mislili da tu nema ničeg – od samog Nejmara dobili signale da se pokajao što je otišao na Park prinčeva i da bi se više nego radio vrati pod skute Lionela Mesija shvatili su da je to prilika koja se ne propušta. Verovatno i zbog toga što bi u suprotnom Real mogao da krene po Nejmara, a to bi predstavljao najgori scenario po Blaugranu.

Francuski mediji doduše još ćute, ali katalonski tvrde: Barsa će pokušati da Nasera Al-Kelaifija smekša trojicom igrača koji su mu već neko vreme na oku. Za Rakitića je navodno prošlog leta poslao i konkuretnu ponudu od 80.000.000 evra. Dembele je miljenik Tomasa Tuhela još iz dortmundskih dana, dok se u Barsi nije baš uvukao pod kožu navijačima. I na kraju Kutinju, neobjašnjivo razočaranje u Barseloni, ali i dalje na kontu igara u Liverpulu jedan od igrača sa kojim bi rizikovali svi najveći klubovi.  U Francuskoj ga doduše niko nije pominjao kao Tuhelovu želju, ali u Barsi su uvereni da će uspeti da ga iskoriste kao zalog u pregovorima sa Pari Sen Žermenom.

Napadni su, ponekad i malo naporni, pa su se najugledniji holandski mediji obrušili na Sport i Mundo Deportivo kad se vodila priča oko dolaska Frenkija De Jonga. Tradicionalno nepogrešivi Holanđani – bar kad su fudbalske vesti u pitanju – tvrdili su čak da Katalonci ništa ne znaju i da samo lupaju jer moraju da popune strane. Na kraju se ispostavilo da su Sport i Mundo ipak imali prave informacije. Možda ova priča i ne prođe, ali nemojte da sumnjate da ne odražava planove iz vrhuške katalonskog giganta.

Ostaje tek da se vidi i da li bi Barsa baš žrtvovala svu trojicu za Nejmara ili bi pak svela ponudu dva imena ili možda jednu uz doplatu...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar