Jake provjere za Srbiju na Akropolis kupu...

Poznati rivali. . .

Košarka 01.06.2019 | 08:00
Jake provjere za Srbiju na Akropolis kupu...
Posle odluke Nikole Jokića da zaigra na ovogodišnjem Mundobasketu u Kini srpska košarkaška javnost s nestrpljenjem čeka širi spisak kandidata, a dok lista selektora Aleksandra Đorđevića ne ugleda svetlost dana, već je poznato kako će izgledati kompletne pripreme za odbranu srebra osvojenog 2014. u Španiji i napad na zlato.

Kako je od ranije poznato, Srbija će 10. avgusta u Štark areni dočekati Litvaniju, da bi dva dana kasnije u Kaunasu još jednom odmerili snage. Znalo se i da će Srbija igrati i na Akropolis kupu, a sada je otkiveno i ko će biti rivali Orlova u Atini. Osim domaćina Grčke, na prestižnom turniru naći će se još i selekcije Italije i Turske, a mečevi će biti odigrani od 16. do 18. avgusta.

Srpska ekspedicija će put Dalekog istoka krenuti već 20. avgusta, pošto je u Šenjangu zakazan turnir na kome učestvuju još i Francuska, Italija i Novi Zeland.

Svetski kup igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija će u prvoj fazi, u Fošanu, igrati u grupi D sa reprezentacijama Italije, Filipina i Angole.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar