Bajern zvanično ponudio 80.000.000 za Dibalu!

Juve traži 100. 000. 000 zbog Sergeja! Kombinacije, kombinacije. . .

Fudbal 29.05.2019 | 20:06
Bajern zvanično ponudio 80.000.000 za Dibalu!
Juventus i Sergej Milinković Savić. Priča koja još čeka svoj hepiend rastegla se na dva leta, u kojima je Stara dama uspela da dogovori uslove saradnje s igračem, ali ne i njegovim klubom. Lacio, tačnije njegov prvi čovek Klaudio Lotito i dalje ne diže rampu za transfer koji se čeka više od godinu dana, mada sada više izgleda da stari lisac više tvrdi pazar, nego što kategorički odbija da sedne za isti pregovarački sto s Juventusom.

Umesto 150.000.000 evra prošle godine, sada je u igri znatno niža cena, ali opet dovoljno velika da bi se o njoj ipak ozbiljno razmislilo. Doduše, varira između 60.000.000 i 100.000.000 evra i to je praktično jedini kamen spoticanja na Juventusovom putu ka realizaciji toliko iščekivanog transfera. Zbog toga se osmostruki uzastopni šampion Italije sprema za najgore, a nada najboljem, vođenom onom starom izrekom. Milanski dnevnik Korijere dela Sera je u autorskom tekstu obradio temu Milinković Savićevogtransfera u Juventus kroz prizmu još jednog posla koji bi mogao da se dogodi ovog leta - prelaska Paula Dibale u Bajern. 

Prema navodima pomenutog lista, Bajern je Juventusu dostavio zvaničnu ponudu od 80.000.000 evra za argentinskog krilnog napadača, međutim iz Torina je momentalno stigao negativni odgovor, pošto torinski gigant traži 20.000.000 evra preko te sume. Razlog - Juventus želi da se finansijski naoruža kako bi mogao da izađe pred crtu Laciju. Nema informacija o tome da li će Bajern nastaviti sa pregovorima za Dibalu, ali je činjenica da u Minhenu sada svim silama traže naslednike za legendarni tandem Roberi. Frank Riberi i Arjen Roben odlaze, što ostavlja slobodan prostor na oba boka, a od ranije već postoji lista potencijalnih naslednika... Dibala je neko ko je Bajernu interesantan još iz vremena kada je Karlo Anćeloti bio na Alijanc Areni, ali tada je Juventus kategorički odbijao da razgovara o mogućem transferu. 

Stvari su se drastično promenile tokom sezone, pošto je Maks Alegri gotovo potpuno skrajnuo Dibalu iz tima i obezvredneo njegovu ulogu. Sada je Dibala negde u sivoj zoni. Alegri je otišao, čeka se novi trener kako bi se videlo da li za Argentinca ima budućnosti u Torinu ili ne. Juventus ne bi da proda Dibalu, ali ako bi Bajern bio voljan da ode do željenih 100.000.000 evra, Bjankoneri bi napravili izuzetak pošto već imaju dogovor s Sergejem.

Što se Milinković Savića tiče, detalji su već poznati. U Juventusu ga čeka petogodišnji ugovor vredan 25.000.000 evra, a godišnja plata biće mu za dva miliona veća od one u Rimu. Samo je potrebno da se sve kockice poklope. Da li je baš Dibala ta kockica koja nedostaje?

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar