"Srbija dio EU? Zašto da ne"

Italijanski vicepremijer i ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini izjavio je juče, posle glasanja na izborima za Evropski parlament, da se susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ocijenio interesantnom ideju da Srbija bude dio Evropske unije, usprotivivši se istovremeno ulasku Turske u EU.

  • Vijesti
  • Svijet


- Sreo sam se sa srpskim predsjednikom, a to da Srbija bude dio evropske zajednice je nešto što je geografski, društveno, kulturno gledano interesantno. A Turska ne, nema blage veze s tim. Ali, proširenje (EU) i inteligentno uključivanje nekih bliskih naroda, zašto da ne? - rekao je Salvini.

Njegova Liga osvojila je, prema nepotpunim podacima sa biračkih mjesta, 33,8 odsto glasova i imaće najviše italijanskih evroposlanika.

- Hvala, Italijo. Prva stranka Italije izazvaće Evropu - rekao je radosni Salvini u video klipu koji je noćas objavio na Fejsbuku.

(Sputnjik)

KOMENTARI3
POŠALJITE PORUKU

Re

27.05.2019 11:22

Od juznog gasovoda nema nista ! Sad je I Turski dobar? Do juce se pljuje po sve sto ima zvijezdu I polumjesec a danas grle I ljude . MD mrzi Turke a danas im se klanja ? Ovakvo ulizivanje ni Srpski komunisti nisu sebi dozvolili.Pogotovo ulizivanje prema Rusima.

Strah ih Turske ekonomije u EU. A Srpske radne snage nije

Re

27.05.2019 18:59

Bakica

27.05.2019 18:02

Hvala vam komsije Italijani vi razumijete gdje je mijesto Srbiji i Bosni.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.