Gotovi krizni sastanci u Barseloni!

Lete Segura i Valverde?! Sport piše o velikim promenama u sportskom sektoru šampiona Španije.

Fudbal 26.05.2019 | 21:40
Gotovi krizni sastanci u Barseloni!
Debakl u finalu Kupa kralja protiv Valensije uzdrmao je iz temelja Barseloninu sportsku strukturu. Magnitude potresa su tolike da je predsednik Đozep Marija Bartomeu već održao prve konsultativne sastanke kako bi ublažio efekte velike krize koja je počela eliminacijom od Liverpula u polufinalu Lige šampiona.

Prema informaciji katalonskog Sporta, jedna od glavnih tema danas bila je hitna smena dobrog dela rukovodstva šampiona Španije, a prvi čija će glava leteti (fuigurativno rečeno) biće generalni menadžer Pep Segura, iako ga predsednik Bartomeu trenutno jedini brani. 

Drugi problem, kako bi se umirilo nezadovoljstvo među poklonicima katalonskog kluba, je smena trenera Ernesta Valverdea za čiji se odlazak zalaže i veći deo navijača Barselone. Čini se da Valverdeuneće pomoći ni podrška koju uživa od predsednika Bartomeua i prve zvezde Lionela Mesija koji i dalje veruje u trenera.

"Mislim da je Valverde odradio impresivan posao za vreme koje je proveo ovde. Želim da nastavi da vodi Barsu", izjavio je Mesi pre nekoliko dana.

Posle svega, lotpica je sada u dvorištu Bartomeua kojeg očekuje teška nedelja. Još uvek svi Katalonci osećaju gorčinu poraza od Valensije i konačnog neuspeha sezone koji u martu niko nije mogao da zamisli na krilima ubedljivih pobeda Barselone.

Zato je Bartomeu sada na velikom testu, a Barseloni pod hitno trebaju konkretna rešenja za budućnost.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar