Ražnatović: Partizan je još u igri za Evroligu!

Poznati košarkaški menadžer još ne odbacuje mogućnost da crno-beli dobiju pozivnicu za najjače takmičenje.

Košarka 25.05.2019 | 10:11
Ražnatović: Partizan je još u igri za Evroligu!
Odmah nakoh završetka polufinale serije plej-ofa protiv Crvene zvezde mts, predsednik Partizana Ostoja Mijailović rekao je da klub iz Humske preduzima konkretne korake da dobije pozivnicu za učešće u Evroligi sledeće sezone.

Prošle nedelje, tokom Fajnal fora Evrolige iz Španije je stigla važna vest, da je prvi čovek najjačeg takmičenja Đordi Bertomeu izjavio da ABA liga neće dobiti drugog predstavnika u prvom po snazi evro takmičenju.

Reagujući na to, Mijailović je rekao da i dalje postoji šansa da crno-beli od jeseni zaigraju uz najjače evropske klubove, što je u petak ponovio i poznati košarkaški agent, Miodrag Ražnatović.

Upitan za sastave i ambicije "večitih" rivala u sledećoj sezoni, on je rekao...

"Crvena zvezda i Partizan nisu krenuli da stavljaju tim, kao što ni 90 odsto evropskog tržišta nije krenulo. Još se igra. Prvi nagoveštaji su dobri i oba tima biće ambiciozna. Partizan je još u trci za pozivnicu za učešće u Evroligi".

Na podsećanje na Bertomeuove reči, Ražnatović kaže da je Španac govorio o široj slici i daljoj budućnosti regiona, a ne trenutnoj.

"Ta izjava se odnosila na generalnu situaciju. Ako Alba uđe u finale plej-ofa u Nemačkoj, onda nema previše kandidata za tu pozivnicu. Partizan je jedan od njih, a možda ih maksimalno ima tri. Imajući u vidu reputaciju i znamenite ljude iz prošlosti Partizana koji imaju težinu u Evroligi - šansa postoji. Teško je reći kolika je verovatnoća, ali postoji", dodao je Ražnatović.

U svakom slučaju, on veruje da će crno-beli formirati konkurentnu ekipu.

"Mislim da će imati dobar tim, koji bi u oslabljenom Evrokupu mogao da ima šanse", zaključio je uticajni agent.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar