Barsa ponudila Milutinovu 7.000.000 evra!

Ozbiljno je! Pešić želi zemljaka po svaku cenu!

Košarka 25.05.2019 | 09:12
Barsa ponudila Milutinovu 7.000.000 evra!
Barsa ne šali, želi Nikolu Milutinova po svaku cenu!

A poznato je i koja je to cena. Kako grčki mediji javljaju, katalonski velikan je poslao konkretnu ponudu Milutinovu. Reč je o trogodišnjem ugovoru vrednom 7.000.000 evra! Na bruto nivou, što znači da bi Milutinovu prišalo oko 3.500.000 evra neta kada se odbiju porezi.

Iako ima još godinu dana ugovora u Olimpijakosu, to ne bi trebalo da bude problem s obzirom na situaciju u grčkom klubu. Milutinov u Olimpijakosu nije primio platu sedam meseci, grčki klub je u finansijskoj krizi i morao bi da mu izađe u susret ako Srbin zatraži transfer u Barselonu.

Za Milutinova su zainteresovani još evropski prvak CSKA iz Moskve i Fenerbahče, pa je to možda razlog zbog kojeg je Barsa ubrzala posao. Svetislav Pešić očigledno žarko želi svog zemljaka. Pešić na centarskim pozicijama ima Anta Tomića i Kevina Serafana. Hrvat sve češće ima problema sa povredama, u poznim je godinama, dok je francuski reprezentativac završio svoje u Barsi posle svađe sa Pešićem koji ga je usred meča oetaro sa klupe i neće mu biti ponuđen novi ugovor. Tu je i Ukrajinac AleksandarPustovij, ali on nije ozbiljna opcija za klub koji puca na najviše ciljeve.

Sada je sve na Milutinovu koji bi možda mogao da nastavi karijeru i u NBA ligi ako ga pozove San Antonio koji polaže prava na njega.

U Barseloni vide srpskog centra kao bitan deo u projektu stvaranja ozbiljnog tima. Barsa je ponudila i trogodišnji ugovor Kosti Slukasu iz Fenerbaheča, pregovara i sa Korijem Higinsom iz CSKA, želi da vrati Aleksa Abrinesa koji je slobodan igrač, a na radaru joj je i sjajni Vensan Poarje iz Baskonije.

Ipak, Milutinov bi kao možda i najbolji centar Evrolige bio kapitalno pojačanje za Svetislava Pešića.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar