Fulam baš odrezao cijenu za Mitrovića!

Zamene su poznate, ali. . .  Neće to ići tako glatko. . .

Fudbal 24.05.2019 | 13:25
Fulam baš odrezao cijenu za Mitrovića!
Neminovno je da će se Fulam i Aleksandar Mitrović rastati ovog leta, ali izgleda da to neće ići baš tako glatko.

Londonski Standard, možda i najbolje obavešteni izvor za vesti iz Fulama, tvrdi večeras da je cena za Mitrovića definitivno potvrđena i da ona iznosi 30.000.000 funti. Što je oko 34.000.000 evra. Toliko će Kolibari tražiti svim zainteresovanim klubovima za srpskog centarfora.

Reč je o sumi osetno većoj od one koju je Fulam letos paltio Njukaslu za kupovinu Mitrovića. Tada su Svrakama isplatili 25.000.000 evra uz opciju za maksimalan bonus od 5.000.000 evra. Kako je Fulam imao košmarnu sezonu, teško je očekivati da se veći deo tih bonusa ostavrio.

Ipak, londonski klub je čvrst u stavu da za Mitrovića traži 30.000.000 funti što je cena koju zainteresovani kupci za sada smatraju prevelikom. Tu mislimo na premijerligaške klubove poput Evertona, Sautemptona, Vest Hema i Kristal Palasa koji su najviše zagrizli. Pomenutu sumu bi radi platio kineski Guangdžou Evergrande, ali Mitroviću se ostaje u Premijer ligi.

Ipak, kako prelazni rok bude tekao, za očekivati je da se posle pregovora i ubeđivanja smekša i Fulamov stav. Svesni su na Krejven Kotidžu da ne smeju baš mnogo da se inate i da će morati da prodaju Srbina. Zato su već uveliko u potrazi za zamenama, a Standard tvrdi da je izbor pao na dvojicu napadača.

Jedan od njih je Mitrovićev nekadašnji saigrači iz Njukasla koji je minulu sezonu proveo na pozajmici u VBA  - Dvajt Gejl. Drugi je Brit Asombalonga, napadač Midlzbroa. Trener Skot Parker se nada da će ih dobiti obojicu i zato u klubu pokušavaju da oba transfera finansiraju od Mitrovićeve prodaje.

U svakom slučaju, čeka nas makar nekoliko nedelja neizvesnosti kada je Mitrovićev transfer u pitanju.

Izvor: mozzartsport

FOTO: reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar