Real dobio još jedan razlog da odustane od Jovića!

Dijego Kosta i Loftus Čik su najsvežije opomene. . .  Kraljevski klub ima sve manje strpljenja.

Fudbal 23.05.2019 | 23:30
Real dobio još jedan razlog da odustane od Jovića!
Ako se transfer Luke Jovića u Real Madrid ne dogodi, krivac će biti samo jedan – Ajntraht.

Nemci sve više iritiraju Kraljevski klub koji bi mogao da odustane od transfera iako je sa Jovićemdogovorio detalje saradnje. Drugi čovek Reala Hose Anhel Sančez je još pre nekoliko nedelja dogovorio sa Jovićevim menadžerom Falijem Ramadanijem detalje šestogodišnjeg ugovora vrednog nešto manje od 30.000.000 evra, ali dogovor sa Ajntrahtom još nije postignut.

Nema preciznih informacija iz pouzdanih izvora o kamenu spoticanja u pregovorima dva kluba, ali se pretpostavlja da je u pitanju visina obeštećenja. Real je ranije imao uveravanja da će 60.000.000 evra biti dovoljno, ali se izgleda nešto promenilo i Ajntraht traži više. Zbog toga je Real već počeo da skenira tržište u potrazi za alternativama ako posao i definitivno propadne, a ime Kšištofa Pjonteka iz Milana je iskočilo u prvi plan.

Madridski sportski dnevnik As danas piše da je Real dobio još jedan razlog da se razočara u Ajntraht i da ode korak dalje ka odustajanju od transfera. U Realu su jako razočarani što je Ajntraht odlučio da povede Luku Jovića na dalekoistočnu turneju. Ekspedicija iz Frankfurta sa 22 igrača je danas doputovala u Kinu gde će u petak  u Fošanu odigrati prijateljski meč protiv Volfzburga, a potom slede razne marketinške akcije i sponzorske obaveze u Hongkongu.

U Realu su se nadali da Ajntraht neće povesti Jovića u Kinu i razočarani su što se to desilo. Bez potrebe se stvara rizik od povrede, a As navodi sličan primer Dijega Koste koji se povredio u nebitnom prijateljskom meču za Atletiko Madrid u Izraelu. Još veću glupost je nedavno napravio Čelsi koji je otišao u Boston da odigra prijateljsku utakmicu i za narednih šest meseci je izgubio Rubena Loftusa Čika koji je povredio Ahilovu tetivu.

Pored bespotrebnog rizika od povrede, Jovićev put će sigurno usporiti i pregovore o transferu. Prema saznanjima Asa, Real je već imao marketinški plan da Jovića predstavi ako prvo pojačanje za narednu sezonu. Sada je izvesno da se to neće desiti.

A sve je neizvesnije da li će se uopšte desiti ako Ajntraht ne smekša stav.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar