RUS: Lokomotivi trofej u Kupu!

Zovite ga Gospodin Kup: Istorijski pehar za Lokomotivu i Sjomina! Ural nije imao šanse u finalu odigranom u Samari - 1:0.

Fudbal 22.05.2019 | 20:51
RUS: Lokomotivi trofej u Kupu!
Nikakvo se iznenađenje nije dogodilo u finalu Kupa Rusije, Lokomotiva iz Moskve se dokopala svog osmog trofeja u klupskoj istoriji minimalnom pobedom nad Uralom od 1:0 u finalu odigranom u Samari.

Time su Železničari postali i najtrofejniji ruski klub kada se radi o ovom takmičenju, kao i njihov trenerJuri Sjomin koji od večeras uživa status žive legende pošto je osvojio svoj šestri trofej u kupu kao trener u finalu koje nije bilo baš najsrećnije organizovano.

Naime, zbog velikih problema u transportu veći deo publike na rasprodatom stadionu kapciteta od 38.000 gledalaca je propustilo uvodnih 20 minuta meča u kojem je Lokomotiva na terenu pregazila Ural.

Za pogodak odluke pobrinuo se Dmitrij Barinov posle centaršuta iz kornera Portugalca Manuela Fernadeša u 27. minutu. Lokomotiva je bila bolja u većem delu meča, a prednjačili su braća Aleksej iAnton Mirančuk koji su majstroski dirigovali igrom Železničara i pravili razliku.

Ural, u čijim je redovima nekadašnji defanzivac Vojvodine Dominik Dinga sedeo na klupi, nije imao snage da se suprotstavi Moskovljanima, pa im je definitivno srušen san o izlasku u Evropu ovoga leta.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar